Eind februari heeft onze bouw een nieuwe fase bereikt: de renovatie van het kattenpension. De kraanmachines begonnen eerst met de buitenplaats. Alleen de muren van het kattenverblijf blijven behouden, de rest wordt volledig vergroot en herbouwd.

Deze ruimtes die voorheen door de katten werden bezet, worden gerenoveerd en uitgebreid om een “zorg” ruimte en een “quarantaine” ruimte te creëren.

De eerste, met een oppervlakte van +/-85m², zal een dienstruimte/ontsmettingsruimte, twee ziekenboegen, een ontwaakruimte met mobiele kooien, en een kraamkamer bevatten om de meest kwetsbaren goed te verzorgen.

De tweede, tweemaal zo groot, voldoet aan de huidige wetgeving maar is ontworpen om samen met deze te evolueren, zal 32 modulaire individuele hokjes bevatten die indien nodig de capaciteit kunnen verdubbelen naar 64 katten die in quarantaine worden geplaatst en door onze teams worden verzorgd.

Deze ruimtes worden verdeeld over drie ruimtes met verschillende capaciteiten (22, 16 en 4 hokjes) om isolatie van potentieel besmettelijke katten mogelijk te maken en zo de andere bewoners onder observatie te beschermen.

Het oppervlak van de “katten” ruimtes zal na de werkzaamheden meer dan verdubbeld worden tot bijna 500m²!

Om de renovatie van deze gebouwen mogelijk te maken, hebben we tijdelijk onze katten verplaatst naar een andere speciaal voor hen ingerichte ruimte. Ze wennen er al heel goed aan!