Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Onze verscheidene dierenasielen zijn punctueel op zoek naar trouwe en gemotiveerde vrijwilligers. Maar vrijwilliger zijn in een dierenasiel betekent niet enkel de dieren aaien, borstelen en met hen gaan wandelen.  Het onderhoud van de hondenhokken, de katterij en de konijnenhokken vergt heel veel inspanning en een reële betrokkenheid op lange termijn, in functie van onze noden en uurroosters. U kunt zich inschrijven door uw CV, samen met een woordje uitleg over uw ervaringen met dieren, te versturen via email. Uw dossier zal vervolgens door onze teams behandeld worden.

We hebben nu een enthousiast en gemotiveerd team van vrijwilligers die ons vaste medewerkers ondersteunen. Ze zijn een enorme steun. De vrijwilligers helpen onze verzorgers bij dagelijkse taken, het poetsen van de kennels en hokken, eten geven aan de dieren en houden zich bezig met onze honden. Daarnaast zijn er ook vrijwilligers die de honden uitlaten. Ze wandelen met de honden binnen de omgeving van ons asiel, leren hen zaken aan zoals aan de leiband wandelen, zitten, blijven, …. .

Heb je nog andere competenties of talenten? Neem gerust contact op! Je kan ons hiermee misschien ook wel verder helpen.

Stuur ons jouw kandidatuur via mail benevoles@veeweyde.be

De tien geboden voor de ideale vrijwilliger :

  • Je bent ouder dan 18 jaar.
  • Je bent bereid om mee te werken aan het welzijn van dieren en hebt zelf nooit een dier achtergelaten.
  • Je bent bereid je vrij te maken gedurende minimum 6 maanden en dit wekelijks gedurende 1 voormiddag. Onze dieren en ons personeel moeten op jou kunnen rekenen op lange termijn.
  • De ideale vrijwilliger respecteert de veiligheidsrichtlijnen binnen ons asiel. Je voert de handelingen uit zoals je die geleerd hebt tijdens de opleiding als vrijwilliger, op het vlak van veiligheid, hygiëne en dierenwelzijn.
  • Je bent betrouwbaar en niet bang om de handen uit de mouwen te steken en daarbij vuil te worden. Kennels poetsen en uitwerpselen verwijderen schrikken je niet af!
  • Je weet dat je soms met delicate situaties te maken krijgt zoals dierenmishandeling, inbeslagnames, …
  • De ideale vrijwilliger neemt zijn engagement heel serieus, zowel tegenover de dieren als tegenover het team waarvan hij deel uitmaakt.
  • De ideale vrijwilliger houdt onze dieren gezelschap (wandelen, borstelen, spelen).
  • Je licht ons in als je allergisch bent aan de vacht van dieren of als je een ander gezondheidsprobleem hebt. Vrouwen die meer dan 3 maand zwanger zijn, komen niet in aanmerking voor vrijwilligerswerk.
  • De ideale vrijwilliger is een persoon die zich engageert. We vragen ook om een bewijs van goed gedrag en zeden.

Voor meer informatie : benevoles@veeweyde.be of 02/527.10.50.