Hoe adopteert u een dier bij Veeweyde?

Voorwaarden en kosten

  • Een hond adopteren

Bij Veeweyde verblijven gemiddeld zo’n honderd honden die allemaal uitkijken naar een nieuwe thuis. Sommige wachten geduldig maandenlang tot iemand stil blijft staan bij hun hok om hen te adopteren. Andere hebben meer geluk en treffen al na enkele dagen iemand die zijn keus laat vallen op dat lieve snoetje.

Wie bij Veeweyde een dier wil adopteren, moet in België wonen en ten minste 18 jaar oud zijn. Bovendien kan een dier niet worden geadopteerd door iemand die optreedt in de plaats van de werkelijke eigenaar. Ten slotte moet het dier ook op hetzelfde adres worden ingeschreven als zijn baasje.

Wanneer u bij ons langskomt, stellen wij u eerst enkele vragen zodat wij de adoptie kunnen beoordelen. De antwoorden moeten ons een idee geven van het dagelijks leven van de hond in zijn nieuwe omgeving.
Enkele vragen zijn “Gaat u vaak op vakantie?”, “Hebt u al eerder dieren gehad?”, “Zijn er mensen met een allergie in uw omgeving?”, “Woont u in een huis of een appartement?” en “Is er een tuin?”.
Op basis daarvan willen we samen met de toekomstige eigenaar nagaan welk ras het beste bij hem past. Het is ook mogelijk dat ons inspectieteam vooraf bij de betrokkene thuis wil langskomen om de toekomstige situatie in te schatten. Wij behouden ons het recht voor om een adoptie te weigeren als we van mening zijn dat het welzijn van het dier niet is gegarandeerd.

Daarna kunt u een kijkje nemen bij onze opvangertjes.
Als u interesse hebt voor een bepaalde hond, dan kunt u met hem kennismaken in een van de afgesloten groene ruimtes. Dan kunt u hem de kans geven om toenadering te zoeken en zich vrij te bewegen.
Hebt u besloten de stap te zetten? Roep er dan de verzorger bij en breng onze medewerker in de ontvangstruimte op de hoogte.

– Als het om een gevonden hond gaat, kan worden gevraagd om enkele dagen geduld te oefenen tot het dier ook werkelijk kan worden geadopteerd. Eigenaars beschikken nl. over een wettelijke termijn van vijftien dagen om hun dier bij ons op te halen. Als niemand zich aanmeldt, kan het dier worden geadopteerd vanaf de zestiende dag nadat het bij Veeweyde werd opgevangen.

– Een hond die door de politie in beslag werd genomen kan tot nader order niet worden geadopteerd.

– Een hond die is afgestaan en in goede gezondheid verkeert, kan meteen worden geadopteerd.

Alle honden zijn:

– gevaccineerd
– gesteriliseerd
– gechipt. Als het dier vermist raakt, kunnen wij u opsporen op basis van uw gegevens.

Kosten:
Een hond adopteren kost 113 euro. Daarbij komen nog de sterilisatiekosten, die 75 euro bedragen voor een reu en 125 euro voor een teefje.

Voor een hond ouder dan acht jaar bedragen de adoptiekosten 25 euro (alles inbegrepen).

Bekijk alle honden die bij Veeweyde kunnen worden geadopteerd

  • Een kat adopteren

In ons opvangcentrum in Brussel kunnen we tot 120 katten opvangen. Er zijn twee kattenverblijven ingericht: een voor katten die zijn gevonden en die in observatie worden gehouden en een voor katten die kunnen worden geadopteerd en die in goede gezondheid verkeren. Daarnaast zijn er ook nog twee afgescheiden kattenruimtes, nl. een voor kittens en een voor zieke of gewonde katten die intensieve verzorging door een dierenarts nodig hebben.

Wanneer u bij ons langskomt, stellen wij u eerst enkele vragen zodat wij de adoptie kunnen beoordelen: gaat u vaak op vakantie, zijn er mensen met een allergie in uw omgeving, bent u zich ervan bewust dat dieren ook kosten met zich meebrengen (o.a. dierenartskosten), hoe lang zal het dier overdag alleen thuis zijn enz.

Daarna kunt u een kijkje nemen in het kattenverblijf. Neem de tijd om kennis te maken en de dieren te benaderen maar ook om hen toenadering te laten zoeken. Onze spinnertjes zijn er in alle leeftijden, van zes maanden voor de jongste tot twaalf jaar voor de oudste bewoners.

Valt u voor een bepaalde kat en hebt u besloten om de stap te zetten? Roep er dan de verzorger bij en breng onze medewerker in de ontvangstruimte op de hoogte. Dan gaan we nog even langs bij de dierenarts voor de papieren en kan de adoptie worden geregeld.

Alle katten zijn:

– gevaccineerd
– gesteriliseerd
– gechipt. Als het dier vermist raakt, kunnen wij u opsporen op basis van uw gegevens.

Kosten:
Voor een kater: 78 euro’s.
Voor een vrouwtjeskat: 123 euro’s.

Hebt u nog vragen? Aarzel dan niet om ons te bellen op het nr. 02 527 10 50.
Wij geven u graag meer informatie!

Zie de katten