Ons asiel van Veeweyde-Brussel

Veeweyde-Brussel - Anderlecht

Het opvangcentrum in Anderlecht is het kloppend hart van ons werk voor dieren. Het gebouw, dat in 1982 plechtig in gebruik werd genomen, is een van de grootste opvangcentra in België. Hij is momenteel onder renovatie.

Wat doen we?

 • Opvang
  Ons asiel is open alleen op afspraak op 02/527.10.50 vanaf maandag tot zaterdag van 10u tot 16u. Onze medewerkers ontfermen zich over dieren die zijn gevonden, afgestaan of in de steek gelaten. Daarnaast zorgen ze ook voor de plaatsing van dieren die een nieuw thuis hebben gevonden.
 • Dierenartsen
  Onze dierenartsen zijn altijd druk om het dagelijkse dierenleed te verhelpen. Ze doen heel veel: binnenkomende dieren onderzoeken, een ronde doen in de hokken en zieke of gehandicapte dieren verzorgen. Daarnaast steriliseren en vaccineren ze dieren en zorgen ze ervoor dat honden en katten worden geïdentificeerd d.m.v. een chip. Ten slotte geven ze ook advies aan wie een dier komt adopteren.
 • Verzorgers
  De dierenverzorgers zijn de drijvende kracht van onze organisatie. Ze zorgen voor de hokken en vertroetelen onze logeetjes: eten geven, uit wandelen nemen, naar de dierenarts brengen voor verzorging en natuurlijk ook aaien en aandacht geven. Deze medewerkers zijn verantwoordelijk voor de netheid en het algemeen onderhoud van het opvangcentrum. Voorts verzorgen ze de grotere dieren zoals de ezels, pony’s en schapen in de weiden.
 • Inspectiedienst
  Het inspectieteam van Veeweyde controleert of de geadopteerde dieren goed worden verzorgd door hun nieuwe baasjes.

Openingsuren

Openingsuren van Veeweyde-Brussel:

Maandag – zaterdag vanaf 10u tot 16u, op afspraak op 02/527.10.50.

Gesloten op zon- en feestdagen.

Contact

KMDB Veeweyde
Itterbeekselaan 600
1070 Brussel
Tel.: 02 527 10 50
E-mail: info@veeweyde.be

Toegangskaart

Met de auto:
– Via de westelijke ring: uitrit 14
– Door de stad: via de Bergensesteenweg, de Wayezstraat en de Processiestraat

Met het openbaar vervoer:

– Neemt u de metro? Laat u dan niet misleiden door de naam van station ‘Veeweyde’ maar stap uit in Sint-Guido! Neem daar de bus van De Lijn nr. 116-117-118 tot halte ‘Neerhofstraat’. Veeweyde bevindt zich 100 m verderop.

– Bus 46 van de MIVB brengt u tot Westland Shopping Center, waar u dan bus nr. 116-117-118 van De Lijn kunt nemen.