Ons asiel van Veeweyde-Brussel

Veeweyde-Brussel - Anderlecht

Het opvangcentrum in Anderlecht is het kloppend hart van ons werk voor dieren. Het gebouw, dat in 1982 plechtig in gebruik werd genomen, is een van de grootste opvangcentra in België. Zo kunnen er tot wel driehonderd katten en honden worden opgevangen.

Wat doen we?

 • Opvang
  De opvangdienst is iedere werkdag open van 8.30 tot 20 uur en op zaterdag van 9 tot 18 uur om gevonden, afgestane of in de steek gelaten dieren op te vangen. Langskomen om een kijkje te nemen en een dier te adopteren kan telkens tussen 10 en 16 uur. Vijf medewerkers ontfermen zich over dieren die zijn gevonden, afgestaan of in de steek gelaten. Daarnaast zorgen ze ook voor de plaatsing van dieren die een nieuw thuis hebben gevonden.
 • Dierenartsen
  Onze drie dierenartsen zijn altijd druk om het dagelijkse dierenleed te verhelpen. Ze doen heel veel: binnenkomende dieren onderzoeken, een ronde doen in de hokken en zieke of gehandicapte dieren verzorgen. Daarnaast steriliseren en vaccineren ze dieren en zorgen ze ervoor dat honden en katten worden geïdentificeerd d.m.v. een chip. Ten slotte geven ze ook advies aan wie een dier komt adopteren.
 • Verzorgers
  De dierenverzorgers zijn de drijvende kracht van onze organisatie. Ze zorgen voor de hokken en vertroetelen onze logeetjes: eten geven, uit wandelen nemen, naar de dierenarts brengen voor verzorging en natuurlijk ook aaien en aandacht geven. Deze medewerkers zijn verantwoordelijk voor de netheid en het algemeen onderhoud van het opvangcentrum. Voorts verzorgen ze de grotere dieren zoals de ezels, pony’s en schapen in de weiden. Ook de kippen, pauwen, zwanen en eenden worden dagelijks verzorgd.
 • Inspectiedienst
  Het inspectieteam van Veeweyde controleert of de geadopteerde dieren goed worden verzorgd door hun nieuwe baasjes. Daarnaast behandelen ze de klachten die we regelmatig ontvangen. In samenwerking met de politie brengen ze ook dieren naar het opvangcentrum. Het gaat dan om slachtoffertjes van mishandeling, gevonden dieren of dieren die werden achtergelaten aan wegen.

Openingsuren

Openingsuren van Veeweyde-Brussel:

Voor bezoek en adopties:
Van maandag tot zaterdag, van 10 tot 16 uur

Voor de opvang van verloren of in de steek gelaten dieren:
Van maandag tot zaterdag, van 8.30 tot 20 uur

Gesloten op zondag en feestdagen

Contact

KMDB Veeweyde
Itterbeekselaan 600
1070 Brussel
Tel.: 02 527 10 50
Fax: 02 527 11 00
E-mail: info@veeweyde.be

Toegangskaart

Met de auto:
– Via de westelijke ring: uitrit 14
– Door de stad: via de Bergensesteenweg, de Wayezstraat en de Processiestraat

Met het openbaar vervoer:

– Neemt u de metro? Laat u dan niet misleiden door de naam van station ‘Veeweyde’ maar stap uit in Sint-Guido! Neem daar de bus van De Lijn nr. 116-117-118 tot halte ‘Neerhofstraat’. Veeweyde bevindt zich 100 m verderop.

– Bus 46 van de MIVB brengt u tot Westland Shopping Center, waar u dan bus nr. 116-117-118 van De Lijn kunt nemen.