Onze geadopteerden

Welkom op onze pagina gewijd aan onze huisdieren die een nieuw thuis hebben gevonden!

Hier vind je getuigenissen van gelukkige eigenaren en hun al even gelukkige huisdieren.

Wilt u uw verhaal online delen?

Stuur ons uw getuigenissen naar communication@veeweyde.be

Lupin

Hallo,

Ik schrijf dit bericht om jullie nieuws te geven over Lucette, de kleine kat die we een jaar geleden hebben geadopteerd. Sindsdien hebben we ontdekt dat het een jongen is, dus we hebben hem omgedoopt tot Lupin en hij is de liefste kleine kat die ik ooit heb gezien! Een beetje verlegen, maar sociaal en nieuwsgierig, hij kan met iedereen opschieten en iedereen kan met hem opschieten. Mijn vader is gek op hem, hij is gek op het katje dat hij niet wilde, zo gek zelfs dat ik me soms afvraag of hij hem niet liever heeft dan mij haha! Bedankt voor deze kans, bedankt dat we onze Lupin mogen verwelkomen!

Hier zijn een paar foto’s!

Zara

Hallo,

we wilden jullie wat nieuws geven over onze Zara (bichon kruising met een terriër), geadopteerd in juli 2022.

Ze heeft weer geluk in huis gebracht! Ze is een echte lieverd en als ze in onze ogen kijkt, kunnen we niet anders dan verliefd worden. Vol leven, heel sociaal, ze houdt van wandelen… vooral weekends aan zee.

Heel erg bedankt voor alles wat jullie doen en we hebben een speciale gedachte voor mevrouw Armand Martine (Zara’s peettante).

Hartelijk dank voor alles wat jullie doen.

Bouffioux Alain en Angèle

Twixy

Hallo Veeweyde team,

Gewoon om jullie te laten weten dat Twixy is aangekomen in haar nieuwe familie. Ze durft haar kooi nog niet uit. We dwingen haar niet naar buiten… we geven haar de tijd om zich op haar gemak te voelen en zelf naar buiten te gaan. De kinderen hebben haar wel een wortel aangeboden, waar ze zonder aarzelen aan knabbelde, dus dat is een goed teken.We zullen na het lange weekend een afspraak maken met de dierenarts.

Fijn lang weekend iedereen

Fareyal

Pilou

Goedendag,

Pilou heeft zijn tuin en huisgenoten ontdekt. Op dit moment kijken de 5 konijnen elkaar van een afstandje aan. Er zijn enkele achtervolgingen, maar niets ernstigs. Pilou heeft geen greintje agressiviteit, wat mijn mannetjeskonijn van zijn stuk brengt, die na enkele seconden de achtervolging staakt…

Pilou zoekt zelfs contact met mijn rustige honden. Hij dartelt de hele dag rond, het is een echte elektrische batterij. Momenteel verblijft hij ’s nachts alleen in een groot hok. Hij geeft de voorkeur aan hooi boven verse groenten. Hoe dan ook, hij is te opgewonden om te eten 😆

Tarzan

Hallo,

ik stuur je een foto van mijn kleine cavia die ik op 25 januari 2023 bij je kwam ophalen. Zijn naam was Grimli maar ik heb hem omgedoopt tot Tarzan. Hij is nu een jaar bij mij. Hij heeft een operatie gehad in de dierenkliniek om een cyste uit zijn billen te verwijderen. Hij is hersteld en doet het goed.

Met vriendelijke groet,

Bianca

Luffy

Hallo,

We hebben het artikel over Loka, de zus van onze Luffy (een van de Mechelse puppy’s geadopteerd in augustus 2022) gezien en we vonden het geweldig om nieuws te hebben over de andere puppy’s en dat we wat nieuws moesten geven over Luffy’s vooruitgang. Hij is een goede familiehond die zich heel goed gedraagt. Hij leert snel, ook al heeft hij zijn koppige momenten. Hij is heel sociaal en geeft net zoveel liefde als hij krijgt ☺️.

Nicola.

Clara en Gaston

Het gaat hier fantastisch met onze twee schatten, ze zijn onafscheidelijk en komen supergoed overeen met onze hond 🥰Clara begint een echte knuffelaar te worden, Gaston een echte veelvraat, als ik kook moet ik opletten dat hij er niet met het vlees van door gaat 😂

Vele groetjes van ons!

Nina

Hoi,

Ik wilde even zeggen hoe blij we zijn dat we Nina hebben geadopteerd! Ze heeft zich heel goed aangepast aan ons gezinnetje en wij ook aan haar. Ze brengt ons elke dag vreugde. De kinderen zijn dol op haar en ze is een echte schat. Alles gaat heel goed. Bedankt dat jullie voor ons hebben gekozen. We hadden ons geen beter huisdier kunnen wensen.

Ann-Catherine.

Flocon

Hier zijn een paar foto’s van Flocon, geadopteerd op 27 mei 2023. Het gaat heel goed met hem!

Nicole.

Chloé

Hallo allemaal!

Allereerst heel erg bedankt voor het opvangen van Chloé, een echt schatje. Tijdens de weg naar huis ging alles vlot. Toen we thuiskwamen, was ze ongeveer een uur lang gestrest en rende ze overal rond. Daarna speelden we met de bal met haar en ze hield maar niet op.
Ik kon haar ’s nachts niet alleen laten, ze wilde altijd naar boven maar ze was bang voor de trap, dus sliep ik met haar op de bank! Ik weet het, dat is niet goed…! Hoe dan ook, voor een eerste dag is het wel prima verlopen. Ze heeft soms een beetje een droevige blik, maar ze speelt en gaat ook af en toe rustig zitten.
Ik hou jullie op de hoogte.

Alicia.

Atlas

Hallo allemaal!

Ik ben het, Atlas! Ik woon nu al bijna een jaar bij mijn nieuwe familie. Daar ben ik enorm gelukkig. Ik maak wandelingen met vrienden (ja, ik heb mijn eigen WhatsApp-groep voor wandelingen!), heb plezier met mijn baasjes, knuffelen en ga zo maar door. Ik heb echt een hondenleven! EEN TEVREDEN HOND DUS!
En ik ben niet de enige, hoor…..
MIJN BAASJES OOK!

Nathalie.

Merlin

Hallo!

Hier is wat nieuws over Merlin, geadopteerd op zaterdag 4 november. Merlin voelde zich meteen thuis in zijn nieuwe huis. Hij is rustig en ontspannen en heeft het erg naar zijn zin bij ons. Hij geniet vooral van zijn dagelijkse wandelingen, of het nu regent of de zon schijnt. Zijn nachten brengt hij rustig door, languit in de veranda of de woonkamer voor zijn dutjes. Merlin is erg aanhankelijk en knuffelt veel. Kortom, alles gaat goed met deze onovertroffen charmeur…

Nathalie en Philippe.

Artus

Hallo,

Even wat nieuws over Artus, die al bijna twee jaar bij ons is! Ondertussen heeft hij een broertje gekregen en kan hij het heel goed met hem vinden.

Juliette en Guillaume.

Rex

Mijn Rex, onze Rex… Op maandag 9 oktober ben je naar de honden- en kattenhemel gegaan. Je hebt ons negen jaar liefde en geluk gegeven. Ondanks je moeilijke karakter hebben we je aanbeden. We weten niets over je eerste 18 maanden of waarom ze je bij Veeweyde hebben afgezet. Toen we een hond kwamen adopteren na het verlies van onze Baldo, zagen we jou in je kennel, opgerold en met zulke verdrietige ogen. Je blik achtervolgde ons de hele nacht. De volgende dag kwamen we je halen. We waren enorm blij! Je had een moeilijk karakter, dat is waar, en je maakte veel mensen bang, maar met veel liefde en geduld, en met de hulp van een gedragstherapeut, boekte je grote vooruitgang. Eerst wilde je niet spelen, of je wist niet hoe… Daarom hebben we Croky geadopteerd, ook bij Veeweyde. Je begon met hem te spelen! Maar je was nog steeds zo verlegen! Om je verder te helpen, adopteerden we nog twee honden, Cookie en Poukia. Samen zorgden ze voor je, hielpen je en leerden je spelen! Het kostte tijd, maar je kreeg het onder de knie en voelde je meer op je gemak. Het was geweldig om je te zien ontwikkelen, ook al ging dat heel langzaam. Ze zullen je heel erg missen… Ze zijn nog steeds naar je op zoek. Je liet een grote leegte achter in huis omdat je het heerlijk vond om naar alles en iedereen te blaffen.

Grote Rex, we sturen je heel veel kusjes… Je bent zo snel weggegaan, te snel. Je zult altijd in ons hart blijven. Vaarwel, trouwe vriend. Dank aan Simon, die ons zo goed geholpen heeft en nog steeds helpt.

Dank aan Veeweyde en de vrijwilligers.

Bedankt,

Nadia.

Popeye

Hallo aan het ganse team van het asiel!

We hebben Popeye geadopteerd en hem omgedoopt tot Bazil. Bazil voelt zich al heel goed thuis en we zijn al bij de dierenarts geweest. Hij is vandaag geopereerd aan beide ogen en alles is goed gegaan! Hij moet nog tien dagen een halsband dragen en dan is hij helemaal genezen. Bedankt om hem aan ons toe te vertrouwen en voor hem te hebben gezorgd.

Magda.

Nabu

Hallo,

Ik schrijf jullie om wat nieuws te brengen over Nabu, die zich heel snel heeft aangepast aan zijn nieuwe omgeving. Hij is echt een schatje dat ons overal volgt en altijd op zoek is naar een knuffel. Hij heeft al veel plekjes in huis gevonden om uit te rusten. Soms vinden we hem de volgende dag zelfs onder een deken. Hij eet en drinkt heel goed. Nabu vindt het vooral heerlijk als we hem wat lekkers geven. We zijn erg blij met deze adoptie en ik heb de indruk dat hij ons ook ‘geadopteerd’ heeft.

Marine.

Marie

Hier zijn een paar foto’s van onze kleine kapoen. Ze heeft haar tweede vaccinatie gehad en is in topvorm! Nogmaals bedankt dat jullie haar aan ons hebben toevertrouwd.

Véronique.

Pilou

Hier is onze Pilou op de Bahama’s. Hij wacht op de Kerstman! Het gaat heel goed met hem. Ter herinnering: bij jullie heette hij Ice.
Nog een prettige dag voor jullie en jullie teams.

Michel en Michèle.

Milo

Hallo allemaal!

We willen graag goed nieuws met jullie delen over Kiwi, die we hebben omgedoopt tot Milo. We zijn dol op deze kleine kat en genieten deze winter enorm van haar. Ze is een geweldige aanwinst voor ons gezin. Ze is schattig en heel lief. Ze heeft zowel zin in avontuur als in gezelligheid. Ze houdt er vooral van om bij ons op de bank te kruipen.

De familie Hope & Milo.

Aiko

Hallo,

We hebben Aiko zaterdag 6 januari geadopteerd. Ze is veilig thuis aangekomen. Nogmaals bedankt!

Clélia.

Pongo

Hallo Veeweyde,

Ik kreeg een exemplaar van de laatste editie van “Nos Meilleurs Amis” in mijn brievenbus, met een foto van Pongo’s adoptie. Dit is een uitstekende gelegenheid om jullie een update te geven over Pongo’s avontuur in zijn nieuwe thuis.
Pongo is nu 125 dagen bij ons! De afgelopen maand heeft hij vredig bij de katten geslapen. Hij is niet meer angstig, blaft niet meer als de deurbel gaat en blijft ’s nachts rustig. Pongo doet het fantastisch tijdens wandelingen! Zijn socialisatie is nog volop bezig, met 80% goede resultaten. Hij kan het heel goed vinden met de andere honden in het gezin en is heel vriendelijk tegen mijn vader. Met “onbekende” honden is het nog te bekijken van geval tot geval. Voor de rest loopt hij aan de voet en blijft hij geconcentreerd op zijn commando’s. Kortom, hij doet het goed en krijgt het leven dat hij verdient.

Ricardo.

Padme

Hallo,

Ik wilde jullie wat nieuws geven over Padme, die nu Misty wordt genoemd door mijn dochter. Ze doet het heel goed en geeft veel knuffels. Ze heeft haar favoriete plekjes in huis al gevonden en begint de tuin te verkennen, maar blijft altijd dicht bij ons en vraagt om knuffels. Ze is ook erg gulzig maar gehoorzaamt vrij snel als we haar vragen niet op tafel te springen tijdens het eten. Ze is erg vriendelijk met andere katten en erg nieuwsgierig om ze te ontmoeten. Onze oudere kater heeft haar zonder problemen geaccepteerd, maar de jongere kater moppert af en toe, hoewel hij dit de laatste tijd minder doet. Er zijn geen gevechten geweest, alleen klachten van de kater, maar Misty is niet bang en kijkt hem nieuwsgierig aan. Het gaat dus steeds beter tussen hen en ik denk niet dat er grote problemen zullen komen.

Sébastien.

Titus

Hallo.

Hier zijn een paar foto’s van Titus, die het heel goed doet. Zoals jullie kunnen zien, neemt hij zijn rol als kleinzoon heel serieus. Hij heeft ook de grootste mand ter wereld, maar hij kan nog steeds niet zelfstandig slapen. In het weekend is hij vaak in de Ardennen, bij Benoit thuis midden in het bos, waar hij vaak uit het raam kijkt om de eekhoorns te zien.
Fijne dag nog,

Matthias en Benoit.

Bella

Het is alweer een maand geleden dat onze kleine Bella werd geadopteerd. Ze voelt zich geweldig in haar nieuwe thuis.

Patrick.

Diane

Hallo aan het team!

Even een snelle update na een tiental dagen, om iedereen gerust te stellen die zich zorgen maakt! Het gaat buitengewoon goed, zelfs beter dan ik had kunnen dromen, als kenner van het ras! Heel gehoorzaam, sociaal, rustig in huis, rustig op straat, knuffelt graag zonder aanhankelijk te zijn. Ik heb zelden een hond gehad die in zo’n korte tijd al zo op me was ingespeeld. Gek genoeg ligt ze, ondanks de comfortabele mand, overdag het liefst op dezelfde plekken als mijn overleden hond, op de bank of bij het bureau. ‘s Nachts slaapt ze in de mand aan het voeteneind van het bed. Aanvankelijk testten we de nabijheid van auto’s uit, de boulevard, de dierenarts, de bakker, wandelingen in de buurt, voorbijgangers, enz. Geen negatieve reactie, geen angst, geen bezorgdheid. Zelfs niet met politiesirenes, kortom ideaal gedrag. Daarna besloten we een terrasje te doen en ook dat verliep vlot, gewoon heel nieuwsgierig. Hetzelfde geldt voor onze wandelingen in het Jubelpark. Deze week gaan we de metro uitproberen, slechts één station maar. De roltrappen hebben we al zonder problemen geprobeerd. Het gaat ook goed met de andere honden. We zijn naar het hondenpark geweest zodat ze vrij kan spelen. Naar de husky’s gromt en blaft ze om ze op afstand te houden. We willen het team bedanken voor hun goede zorgen en training. Ze is echt de perfecte hond (uiteraard, want ze is van mij!). Ik zal jullie over een paar weken op de hoogte houden van haar vooruitgang, maar dan weten jullie al dat het heel goed gaat tussen ons en dat ze waarschijnlijk niet terug zal komen. Oh ja, als ik echt iets op haar aan te merken zou hebben: ze morst overal water als ze drinkt, steekt haar neus in de boodschappentas en heeft last van winderigheid, erger dan een bulldog!
Dank u, dank u, dank u!

B. Dumont

Venus

Hallo aan het team van Veeweyde!

Ik ben Venus, maar nu heet ik Princesse. Ik ben op 5 augustus 2023 geadopteerd door mijn nieuwe mama, papa en twee broertjes. En dankzij jullie ben ik bij een liefdevolle familie terechtgekomen die me de hele tijd verwent! Ik krijg knuffels en kusjes, zelfs als ik slaap. Ik krijg lekkere brokjes, af en toe kip met rijst en worteltjes, en ’s avonds voor het slapen gaan wat lekkers. Mijn mama speelt ’s ochtends met me als ze wakker wordt en ’s avonds voor ze naar bed gaat. Ik vind het heerlijk, maar mijn favoriete tijd is bedtijd. Mijn mama neemt me in haar armen, geeft me heel veel kusjes en dan val ik naast haar in slaap. IS DAT LIEFDE? Zo ja, dan wens ik dat voor al mijn vrienden, katten, honden en konijnen in het asiel! Met deze laatste woorden wens ik jullie een fijne dag en tot snel! Miauwwww.

Angélique.

Cooper

Hallo allemaal,

Cooper is nu gewend aan ons huis en is onze vriend geworden. De wandelingen gaan heel goed. Cooper is lief voor iedereen, ook voor kinderen en katten. Hij voelt zich thuis bij ons en we zijn erg blij met hem. Bedankt dat we onze familie mochten uitbreiden!

Jennifer et Dempsey.

Perdita

Hallo,

Zoals beloofd zijn hier een paar foto’s van Perdita, die we nu Delia hebben genoemd. Zoals ik al aan de telefoon tegen de inspecteur zei, gaat alles heel goed. Delia is lief voor mens en dier, zowel binnen als buiten. Ik blijf aandachtig zoals afgesproken. Tijdens wandelingen is ze of nieuwsgierig en kwispelt met haar staart, of blijft overal snuffelen. We zijn al een paar agressieve honden tegengekomen en die negeert ze. Ze woont samen met de hond waarmee mijn kinderen bij hun vader wonen en het gaat heel goed. Ze is sinds dinsdag loops, dus dat hou ik ook in de gaten. Ze slaapt in de woonkamer en wacht tot ik haar ’s ochtends dag kom zeggen voordat ze naar buiten gaat. Ik heb haar meegenomen naar andere huizen en iedereen vindt dat ze zich goed gedraagt. Als ik aan het werk ben, wordt er soms een plasje gedaan in de woonkamer, maar niets ergs. Bedankt dat jullie al die jaren zo goed voor haar hebben gezorgd en dat jullie haar aan mij hebben toevertrouwd.

Barbara.

Junior

Hallo allemaal,

Ik ben veilig aangekomen bij mijn nieuwe mama en papa. Dinsdag was ik erg opgewonden over alle nieuwe dingen in mijn leven. Woensdag heb ik de hele dag geslapen. Om 16.00 uur zijn we een stukje gaan wandelen, maar ik was niet erg zeker van mezelf. Donderdag zijn we twee keer gaan wandelen en mijn mama was erg blij. Ik wilde heel graag wandelen. Ik eet hier goed. Ik begin de routine van de dag te kennen. Vrijdag hebben we een lange wandeling naar het park gemaakt. Daar heb ik echt van genoten. Er waren veel honden die me dag kwamen zeggen. Ik heb twee uur in het park doorgebracht voordat ik naar huis ging. Zaterdag gingen we heel vroeg de natuur in naar het huisje van mijn mama. Het is hier erg koel en er is een grote tuin waar ik lekker in het gras kan rollen. Maandag ga ik naar de dierenarts om mijn tanden te laten controleren. Hartelijk dank aan jullie allemaal.

Junior, Relinda et Mark

Blacky

Hallo,

Na veel tijd onder de fauteuil te hebben doorgebracht, heeft Blacky zijn toevlucht gevonden in een kartonnen doos waar hij zich graag schuilhoudt. Dit ondanks de manden en plekken waar hij rust zou kunnen vinden. Hij is erg verlegen maar helemaal niet agressief en laat zich aaien en borstelen als hij in zijn doos zit. Hij is zindelijk, eet en drinkt goed, en sinds gisteren begint hij langzaam het terrein te verkennen. Ik bezorg jullie zeker en vast nog wat mooiere foto’s als hij meer zelfvertrouwen heeft en gesetteld is in huis.

Roxanne.

Rex

Hallo!

Het is nu iets meer dan een maand geleden dat Rexou bij ons gezinnetje kwam! Hij doet het ongelofelijk goed en geniet van elke minuut. Na een wat moeilijke start heeft hij snel zijn draai gevonden! Afgezien van het keukenmeubilair, waarop onze T-Rex de eerste twee weken zijn territorium wilde afbakenen (je gaat toch niets tegen mijn baasjes zeggen?), werd hij het hier snel gewoon. Hij heeft zelfs drie regels in zijn voordeel omgezet! De eerste: nooit in de slaapkamer! De tweede: nooit op de bank! De derde: nooit in de bloembedden! Kortom, hij is hier helemaal thuis. Hij volgt ons als een klein hondje, heel rustig, nooit alleen. Want dat is hij is in het verleden te lang geweest. Hij vindt het heerlijk om te wandelen, drie tot vijf keer per dag, telkens een half uur tot anderhalf uur. Daar komt het laatste minpuntje om de hoek kijken: met andere dominante reuen is het best ingewikkeld … Maar we doen er alles aan om het goed te laten gaan, en de mensen in onze buurt zijn superbegripvol en bedanken ons zelfs voor het adopteren van een ‘oudje’. Met zijn gezondheid gaat alles goed. Hij eet van alles een beetje, hij is wel kieskeurig wat lekkers betreft, maar hij heeft begrepen dat het leven, het echte leven, voor het rapen ligt! Kortom, we genieten net zoveel van hem als hij van ons. Hier zijn een paar foto’s van deze kleine rakker.

Emeline.

Bandit

Alles gaat heel goed met Bandit!

Kathleen

Ume

Hallo,

Hier is nieuws over Umé die we in 2019 adopteerden bij Veeweyde. Ze is nog altijd even lief. Na verloop van tijd heeft ze zelfs de basis van de communicatiecodes voor honden geleerd, die ze voordien helemaal niet kende. Ze heeft een paar hondenvriendjes gemaakt in het park. Ook heeft ze een “liefhebbende buurman” met wie ze graag een wandeling deelt. Ze is zoveel meer ontspannen met de andere honden dat we erover denken om naar het asiel te komen om een nieuwe vriend te verwelkomen!

Eros

In het voorjaar van 2022 hebben we Eros geadopteerd. Hij was die dag de laatste kat die geadopteerd kon worden… Of was het de laatste familie die Eros kon adopteren… ? Vandaag is hij helemaal op zijn gemak en voelt zich thuis. Hij is superlief en knuffelt heel graag. Onze twee dochters zijn dol op hem. Hij is een schat van een kat.

Marie

Thia

Ik adopteerde Thia bij jullie. Wat een plezier is ze in huis, ze is levendig, speels en spint de hele tijd. Ze had een probleem met haar poot toen ze in het asiel aankwam, maar dat is helemaal opgelost!

Chloé

Tessy

Vorige maand is Tessy gesteriliseerd en dat ging goed, afgezien van een eerste nacht met pijn, wat volgens mij normaal is gezien het soort operatie.

We zetten onze reis samen voort. We zijn nog steeds bezig om ervoor te zorgen dat alles vlot verloopt op onze uitstapjes. We hebben de vaccinaties bijgewerkt, inclusief rabiës, zodat we tijdens onze vakanties samen kunnen reizen.

Bedankt voor jullie hulp bij het vinden van Tessy, ze betekent veel voor ons. We hopen dat we evenveel voor haar kunnen betekenen.

José

Gaia

Hier is nieuws over onze kleine Gaia die het geweldig doet. Bijna 7 maanden oud… dit kleine nerveuze meisje is superintelligent, zelfs als ze doet alsof ze het niet begrijpt. Ze knuffelt graag. Een paar foto’s uit Sangatte, aan de Opaalkust, waar ze het strand en de zee aan het ontdekken is …

Catherine

Charly

Zoals verwacht hier wat nieuws over Charly. Hij doet het goed, gedraagt zich en haalt nog geen kattenkwaad uit. Hij is al helemaal gewend aan het huis. Hij houdt van wandelen en knuffelen. Hij heeft een grote tuin helemaal voor zichzelf. Hij is schattig en wordt erg vertroeteld door zijn papa en mama. Afgelopen zaterdag heeft hij een fotosessie gehad. Ook een bezoekje aan de dierenarts stond gepland, hij is in goede conditie. Nogmaals bedankt dat jullie ons vertrouwden om hem te adopteren. We zijn zo blij met hem.

Christel, Ludovic et Charly

Félix

Félix maakt me heel gelukkig. Ik kwam hem halen op 17 maart 2023. Hij is geweldig lief, een echte knuffelbeer en zachtaardig. Hij is zindelijk en eet goed. En bovenal is hij heel speels. Ik kwam erachter dat zijn mama ook geadopteerd is. Daar ben ik ook blij om. Heel erg bedankt!

Isabelle

Sheila

Het is nu 3 jaar geleden dat ik Sheila adopteerde bij Veeweyde en ik moet zeggen dat ze een geweldige hond is. Een uitzonderlijke reisgenoot… Ik heb het volste vertrouwen in haar, ik neem haar soms mee naar mijn werk en ze brengt zachtheid en rust bij de mensen die haar aaien. Ik heb haar drie jaar na elkaar aan haar oren laten opereren omdat ze steeds oorontstekingen had en resistent was geworden aan antibiotica. Ze is nu doof, maar dat heeft niets veranderd aan haar gedrag. Ze heeft zich aangepast en is opgelucht. Ik denk dat ze gelukkig is. Ik blijf tegen iedereen die wil luisteren, zeggen dat er heel goede honden in asielen zitten, het enige wat je nodig hebt is de juiste match! Dont’t shop … adopt!

Delphine

Jack

Bijna 7 jaar geleden kwam Jack in mijn leven !

Het is waar dat men altijd wat twijfelachtig is tegenover honden die ter adoptie zijn. We weten nooit echt waarom ze daar zijn, of waarom mensen hen hebben achtergelaten.

Jack is een kruising American staff – beagle. Ik adopteerde hem toen hij drie jaar oud was, de beste beslissing van mijn leven!

Uiteraard is het in het begin niet altijd gemakkelijk, maar je moet de tijd nemen om te begrijpen en te accepteren wat hij heeft meegemaakt.

Vanaf dat moment draait het allemaal om liefde, geduld en vertrouwen.
Het maakt niet uit welk RAS ! Het is wat je hem kan bieden dat telt.

Vandaag is Jack bijna 11 jaar oud. Hij houdt van eten (vooral ijsjes) en houdt ervan om onder een dekentje te kruipen om te gaan slapen.
Hij gaat heel graag wandelen, waar dan ook, en zonnebaden.

Maar zijn favoriete bezigheid is toch wel kusjes en knuffels geven aan alle mensen van wie hij houdt en die zijn leven zoveel beter maken.

Aarzel niet om te adopteren, het zal je leven veranderen.

Mégane

Nicky

Hier is wat nieuws over kleine Knacky, omgedoopt tot Nicky 😁.
Het samenwonen met onze Pilou gaat heel goed. De kleine is erg speels en heeft daardoor een nieuw leven gekregen.
Ze heeft een pittig karaktertje, maar blijft angstig voor vreemden of dingen die ze ontdekt…de wandelingen zouden haar angsten moeten verminderen….
We hebben nog niet met haar kunnen trainen omdat ze loops is.
Ze was meteen zindelijk…

Hans

Kira

Hier is wat nieuws over Kira’s eerste week. Ze doet het goed en past zich goed aan aan Ronny, die nogal aanhankelijk is.
‘s Nachts slapen ze samen op de bank, vragen allebei om eten aan tafel en zijn echte knuffelaars.

Christelle.

Shadow

Even snel een berichtje om wat nieuws over Shadow te vertellen. Hij had wat tijd nodig, maar hij heeft zich goed aangepast aan zijn nieuwe thuis. Hij eet heel graag !😅

Marie

Frimousse

Twee jaar geleden hadden we het geluk om Frimousse in huis te nemen. Onze dierenarts denkt dat ze nu tien jaar oud is. Toch is ze nog steeds zo alert alsof ze pas 3 jaar oud is!

Ze is schattig, aanhankelijk, geduldig, rustig. Om het krachtig samen te vatten :ze maakt ons elke minuut gelukkig!

Als bewijs stuur ik jullie een foto.
Nogmaals hartelijk dank voor de zorg die jullie haar gaven, nadat jullie haar zwervend op straat vonden.

Françoise

Sacha

In december 2022 stierf onze kleine Jack Russel, 14 jaar oud, aan een osteosarcoom in het gezicht. We konden ons echter niet voorstellen om geen hondje meer in de buurt te hebben. Onze laatste twee Jack Russels kwamen van Veeweyde. We wilden er graag nog eentje.

De dierenarts, die die dag aanwezig was, stemde ermee in om hem met veel zorg en aandacht uit de kennel te halen. Het diertje werd meteen rustig. Hij was heel knap. Maar zou hij tegen me aan springen? Ik bukte me, stak mijn twee handen naar voren en legde zijn kop ertussen terwijl ik tegen hem praatte. Hij leek gekalmeerd en totaal niet opgewonden. Sacha had het niet zo begrepen op de tralies. De stem van één van mijn vrienden klonk nog na in mijn hoofd: “Zou jij graag opgesloten zitten?”

De volgende dag adopteerden we hem. Na 15 dagen was Sacha zindelijk. Hij speelde in de tuin met zijn speelgoed zonder het te beschadigen. Dit is vrij zeldzaam, vooral bij jonge honden. Hij sprong van vreugde bij de minste gelegenheid en volgde me overal als mijn schaduw. Hij raakte er heel snel aan gewend om alleen thuis te blijven terwijl wij boodschappen deden. Hij werd twee keer per dag uitgelaten, in totaal 6 kilometer rond de velden en de heuvels op. Het gebrek aan socialisatie was een groot probleem: in het begin werd hij constant boos op alle andere honden die hij tegenkwam… Toen, op een dag, kwam er uit het niets een hele grote Schnauzer met een grote snor van achteren in de heuvels aan hem snuffelen. Sacha zei niets. De nieuwkomer was rustig en wilde spelen. Binnen een paar minuten waren ze vrienden. De twee riemen werden afgedaan en de rest van de wandeling leek alsof ze jaren vriendjes waren.
In de volgende vier maanden maakte Sacha een tiental vrienden, zonder voorkeur voor een bepaald ras. Sacha wordt echter nog steeds vaak boos zonder reden.

Sacha heeft een heel goed karakter en weet hoe hij geduldig moet zijn. Hij leert dus snel. Hij is niet getraumatiseerd, boos of agressief. Integendeel, hij is lief en aanhankelijk. Hij vindt het heerlijk om met zijn lappenpoppen of zijn dobbelstenen met de bal te spelen. Hij is onvermoeibaar en raakt niet uitgeput.
Volgens ons is Sacha gewoon een jonge hond die graag de wereld wil ontdekken. Het enige wat hij nodig had, was een beetje aandacht, opvoeding en hulp bij het ontdekken van die wereld.
Zijn aanwezigheid is elke dag weer een plezier. Dit kleine wezentje is voor ons een geschenk uit de hemel.

Veeweyde gaf hem een kans en beschermde hem goed.
Het doorzettingsvermogen en de liefde die hem op zo’n jonge leeftijd (hij was pas anderhalf jaar oud) in dit bijzondere asiel werden gegeven, hebben hem ook psychologisch gered.

We willen Veeweyde heel hartelijk bedanken, zowel voor hem als voor ons.

Christian

Gaston

Miauw,

De eerste uren bracht ik door op de schoot van mijn nieuw baasje, mijn favoriete plekje, waar ik ook vroeg om geaaid te worden.
Ik bezocht mijn nieuwe thuis en koos voor de hoge plekjes. Ik ben een beetje gestrest als er niet naar me omgekeken wordt en ik ‘praat’ veel, vooral ’s nachts. Ik geniet van de brokjes, jaag graag achter pluimpjes en hou van kartonnen dozen.

Bedankt voor de goede zorgen.

Gaston 😸

Oreo

Hallo,

Een tijdje geleden ging ik op zoek naar een kameraadje voor mijn twee huisdieren, een hond en een kat. Toen ik ermee thuiskwam, zette ik haar tussen hen in en de hond begon haar te wassen en de kat begon aan haar te snuffelen. De kat was het er niet helemaal mee eens, maar ze is hier nu al een paar weken en ze is het favorietje van de hond. Ze kunnen niet meer zonder elkaar. De kat beschouwt haar nu als één van haar kleintjes. Het konijn geeft iedereen likjes en heeft haar plaatsje gevonden bij ons. Ze heeft een heel huis om in rond te rennen en ook een tuin. Terwijl ik druk bezig ben met het schrijven van dit berichtje, heeft mevrouw haar zegje moeten doen. Ze is vriendelijk tegen iedereen en aarzelt niet om haar aanwezigheid te laten blijken. Voor een klein konijntje neemt ze enorm veel ruimte in!

Patricia

Taran

Taran heeft zich goed aangepast! Hij is erg aanhankelijk en ondeugend, energiek en ook een uitstekende waker. Kortom, een schattige hond die we heel graag zien en hij ons ook.

Roland

Feynec

Ik stuur deze e-mail namens Jeanine. Zij wil heel graag enkele foto’s met jullie delen van haar hond Feynec.
Dank aan haar en Jean-Jeacques voor de goede zorgen. Feynec heeft echt geluk om bij hen te mogen wonen 😊.

Layla

Pounette

Een weekgeleden adopteerden we Pounette en we wilden jullie wat nieuws geven (positief nieuws).
Pounette is heel schattig, op dit moment woont ze bij ons in huis en kan ze van de tuin genieten als het weer het toelaat. Ze is heel lief voor de hele familie en maakt zich verstaanbaar (zet zich zachtjes in een hoekje) als het tijd is om haar alleen te laten. Ze eet heel graag.
We zijn heel blij met onze keuze en met jullie waardevolle advies.

Cécile

Wifi

Ik wil jullie heel graag een update geven over onze super schattige kat, Sweety, die inmiddels een nieuwe naam heeft gekregen, namelijk WiFi. Ik adopteerde onze WiFi in juni 2019. Maar vandaag is onze WiFi zo’n lieve en dankbare kat dat hij nu ongeveer 4,5kg weegt. Hij volgt me overal als een klein hondje, houdt van wandelen en spelen in de tuin… het is een lieverd, zo dankbaar ook!
Ik stuur jullie een paar foto’s zodat jullie mee kunnen genieten,

Vriendelijke groeten

Martine, Dirk en WiFi

Nelson

Hallo allemaal,

Mijn naam is Nelson! Ik ben in de lente van 2010 geadopteerd door een geweldige familie. Ik was toen 3 jaar oud en zat altijd alleen in een kooi (blijkbaar was ik niet zo lief voor mijn harige vriendjes). Dan gebeurde er een wonder! Bye bye Veeweyde en zo ging naar mijn nieuwe thuis in Brussel met 3 jonge kinderen.

In augustus 2010 was het tijd voor een andere omgeving: ik vertrok naar Istanbul voor de job van mijn baas. Ik heb 3 jaar in de zon gelegen en heb er zelfs een tweede hondenvriendje bijgekregen. Deze werd gevonden op een parkeerplaats langs de snelweg! 3 jaar later, in 2013, waren we terug in België tot februari 2023!

Mijn baas kondigde aan dat hij werd overgeplaatst … naar Chili! En ik ondertussen 16 jaar oud; hoe ga ik deze lange reis overleven? Ik ben doof, licht blind en mijn blaas is grillig geworden. Volgens mijn dierenarts kan mijn hart deze lange reis wel aan. Hij geeft me maandelijks injecties ‘Librela’, waardoor ik mijn tweede jeugd kan beleven. (gelukkig werkt het, gezien de hoge kostprijs!).

Mijn baasjes en mijn 6 vriendinnetjes (we zijn ondertussen een XXL-stam geworden) hebben wel wat kopzorgen gehad: euthanasie om lijden te vermijden, me toevertrouwen aan een liefhebbend familielid (maar ik hou alleen van hen!) of de lange reis proberen, met het risico dat ik dit niet overleef!

De rest kun je wel raden aan de hand van de foto’s! Ik ben vertrokken en ik heb het overleefd! Ik wil graag toch vermelden dat ik het geluk had om de Thalys te nemen en zo twee vluchten met het vliegtuig te vermijden. Het personeel ging heel vriendelijk om met de dieren (ja, ik zeg het nog een keer; ik reisde namelijk met Olive, de kat en Pacha, mijn Turkse vriend). Mijn vlucht met Air France was zelfs luxueus! Ik stapte pas 1u30 voor vertrek in mijn kooi! Het personeel had ook de verwarming in het ruim met 2 graden verhoogd (dus 20 graden) omdat ze wisten dat ik heel oud was!

Toen ik na vele, vele uren in mijn kooi in Santiago landde, zag ik de tranen in de ogen van mijn familieleden: het wonder was geschied!

Ik ben 16 jaar en twee maanden oud. Ik weet wel dat ik nog maar een paar weken/maanden te leven heb, maar ik ben zo blij dat ze me niet in de steek hebben gelaten 🥰. Ik geniet van de zon, mijn mooie tuin en de liefde van mijn familie!

Ik stuur jullie vele groeten uit Santiago. Liefs 💕Nelson 💕

Benny

Benny, omgedoopt tot Ryo, kwam bij ons aan na een probleemloze reis met het openbaar vervoer. Hij heeft zich een paar uur in huis verstopt, maar uiteindelijk heeft hij zich in minder dan 24 uur heel snel thuis gevoeld. Hij toont veel genegenheid en vraagt er ook veel. Op die manier laadt hij zijn batterijtjes weer op.
Hij leeft zonder probleem samen met onze kat die we al hadden.
We zijn heel blij dat we onze intuïtie hebben gevolgd en voor hem hebben gekozen!

Bedankt voor jullie geduld.

Johanne, Aïna, Snooze & Ryo!

Luna & Chinook

Een jaar geleden hebben we Luna en Chinook geadopteerd. Hier is wat nieuws over hen. Chinook, de jongste, is zoals altijd zeer energiek. Ze vindt het heerlijk om achter muizen aan te rennen. s’Morgens geeft ze ons likjes en vraagt op die manier om vroeg op te staan om de tuin in te gaan. De oudere Luna is veel rustiger. Ze kijkt graag uit het raam naar de tuin. Het kleinste zuchtje wind en ze snelt terug het huis in. Op de foto’s zie je Luna in de sneeuw.

Alles gaat goed met onze 2 kleine katten.

Buddy

Hier is wat nieuws over onze hond Buddy! Het gaat heel goed met hem! Soms is het nog steeds moeilijk, maar het wordt elke dag beter.

Camille

Léo

Hi,

Even een berichtje om jullie wat nieuws over Leo te geven. Het gaat heel goed met hem. We zijn begonnen met een nieuwe behandeling voor zijn vele allergieën en hij begint zich eindelijk beter te voelen. Hij gaat vaak met me mee naar het werk en we zijn onlangs naar het strand geweest. Hij vindt het geweldig, zoals gewoonlijk! We zullen proberen binnenkort bij het asiel langs te komen zodat jullie hem kunnen zien en tegelijkertijd brengen we jullie wat spullen voor die degenen die nog geen familie hebben.

Een fijne dag en tot ziens!

Molly

Biscuit

Hallo!

Ik ben blij dat ik jullie de eerste foto’s kan sturen van Biscuit in zijn nieuwe omgeving. Hij is al gewend aan het comfort van de bank! En hij is even energiek als altijd. Hij is ook bijzonder aanhankelijk en maakt graag lange wandelingen in de buurt. Mijn dochters zijn gek op hem en dat lijkt wederzijds te zijn!
Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om het overlijden van mijn vorige hond, Booby, ook geadopteerd bij Veeweyde, te melden. Hij is half januari overleden in de dierenkliniek ‘Champ du Roi’ in Etterbeek. Hij was 6 jaar bij ons.

Frédéric.

Lou

Lou doet het ongelooflijk goed. Hij eet, drinkt, gebruikt zijn eetbakje goed en heeft veel contact met ons. Hij heeft zelfs twee nachten bij ons geslapen! Hij speelt nu met zijn speelgoed en durft toch overal in ons appartement te komen.

Robin, Margarita & Lou

Scott

Hallo aan het hele team,

Scott doet het goed. Hij leert langzaam wat wel mag en wat niet. Dit vraagt best wat werk omdat hij geen training heeft gehad vroeger. Het is veel moeilijker op de leeftijd van acht maanden dan twee maanden. Maar we nemen onze tijd en met behulp van kleine beloningen gaat het goed. De tuin is zijn koninkrijk: hij kan er rondrennen wanneer hij wil, maar hij moet gerustgesteld worden door regelmatig eens te komen kijken of ik nog in de keuken ben.
Enkele foto’s en tot binnenkort voor een volgende update.

Michèle en Scott

Cachou & Indy

Afgelopen woensdag adopteerde ik twee katten bij jullie, Cachou en Indy. Ze zijn allebei al erg op hun gemak en voelen zich thuis in hun nieuwe huis.

Nogmaals bedankt voor alles!

Hier zijn wat foto’s.

Sofie

Charlie

Hallo,

Het is Charlie! Ik wilde jullie een update geven twee weken na mijn vertrek. Ik voel me elke dag een beetje beter: Ik ga graag naar het park omn nieuwe vrienden te ontmoeten! Ik vind het ook leuk als mijn papa me aan de lijn houdt en ik achter de bal aan mag rennen in de modder! Ik ben een echte energiebom. Mijn papa leert me veel trucjes: zit, af, poot, blijf, aan de voet, wacht, niet trekken, in mijn mand. Ik kreeg een Kong speeltje met eten erin en dat houdt me uren bezig. ‘s Nachts slaap ik in mijn hoekje zonder te huilen of te plassen! Ik ben al een tijdje alleen thuis geweest en dat ging goed.
Mijn vader begrijpt dat ik een verleden en angsten heb en dat ik niet perfect ben…maar hij is geduldig en geeft me alle liefde die ik nodig heb om elke dag een beetje meer op te bloeien.

Dikke likken aan Sofke, Mike en alle andere kameraadjes.

Biscotte

Hallo,

Ik ben hier om jullie wat nieuws te brengen over Biscotte, die ik onlangs uit het asiel in Anderlecht adopteerde.
Ze doet het geweldig, eet normaal en drinkt veel. Ze speelt, springt rond en plast voor de hokken van de andere konijnen. Hihi. Dat mag mama dan opkuisen! De anderen kunnen niet met haar overweg. Hoe dan ook, iedereen heeft hier zijn eigen kamer. Maar ik heb alleen de woonkamer en de slaapkamer, dus mijn witte konijnen gaan om de beurt naar buiten, ’s ochtends of ’s middags.

Het gaat goed met Biscotte. De eerste dag ’s avonds toen ze bij mij aankwam, hebben we een check-up gedaan bij de dierenarts na haar een beetje gewassen te hebben met water met een washandje.
Ik denk dat ze echt wel open bloeit, want ze is minder schuw en galoppeert vrolijk door haar kamer. In de zomer ben ik ook van plan ze in de tuin te zetten. Omdat er geen gras is bij mij thuis, neem ik ze soms mee naar het park aan de leiband. Ik heb dit ook al gedaan met de andere konijnen.
Bedankt dat ik de kans kreeg om Biscotte gelukkig te maken.

Sophie

Luna

Hallo,

Ik heb in december 2018 een 2 maanden oude Mechelaar geadopteerd. Ik heb haar Luna genoemd. En 1 jaar geleden ving ik een kruising Mechelaar Turkse herder op die bij haar vorige eigenaars mishandeld werd. Haar naam is Tina. Ik stuur jullie wat foto’s van mijn twee grote vrienden. Luna, die ik bij jullie adopteerden, is diegene met de lichtere kleur. Luna is een zeer gevoelige en zeer, zeer energieke hond. Toen ze klein was, was ze voor bijna alles bang. We werkten veel aan vertrouwen. Ik zorgde ervoor dat ze zich veilig en geborgen voelde. Ze ontmoette gelukkig veel goede mensen en veel andere leuke honden. Toen begonnen we verschillende activiteiten te doen waarbij ze haar reukzin kon gebruiken. Zo kon ze leren tot rust te komen en vertrouwen te krijgen. Uiteindelijk zijn we overgegaan op mantrailen. En daar reageert ze heel enthousiast.

Maar Luna’s favoriete bezigheid is rennen! Elke dag rent ze met haar geadopteerde zusje in de velden! Ze gaat graag naar de stallen met mijn zoon. Iedereen die Luna ontmoet is dan ook dol op haar. Ze is zo lief. Door haar gevoeligheid past ze zich aan elk karakter aan.
Ze is heel attent en respecteert de grenzen van iedereen: mens of dier. Ik zeg altijd dat Luna perfect is en ze bevestigt het elke dag. Ik heb al heel mijn leven honden gehad, maar ik kan je zeggen dat Luna degene is die mijn ziel heeft geraakt. Ze is gewoonweg geweldig. We hebben een zeer hechte band ontwikkeld.

Val

Gaïa

Hallo,

Hier is wat nieuws van Gaia. Na een hele morgen op de club te hebben gespeeld met vriendjes, zijn de meisjes moe.

Catherine.

Tcheko

Hallo,

Na bijna een week bij zijn nieuwe familie, kan ik jullie vertellen dat Tcheko heel goed gesetteld is. Hij paste zich heel snel aan. Hij is erg vriendelijk en leergierig. We hebben heel weinig pipi ongelukjes. Tcheko is sociaal met andere dieren, geduldig tijdens korte afwezigheden. Het is een schat van een hond. Hier enkele foto’s van hem en zijn nieuwe thuis.

Jeremy.

Butch

Het is inderdaad al 6 jaar geleden en ja, de tijd vliegt! Vooral als we zoveel liefde krijgen van onze trouwe viervoeter, Butch. We houden meer van hem dan van wat dan ook in de wereld. We verwennen hem elke dag met liefde! Zonder jullie zou dit geluk niet bestaan.
Nogmaals dank aan Veeweyde voor al jullie werk.

Om.

Miro

In 2015 adopteerden we Miro. Zijn bruine zachte blik achter de tralies van zijn kooi gaf onmiddellijk een klik. Het leek alsof ik hem al kende …
Hij is een knuffelhond, speels en dynamisch die onze dag altijd goedmaakt! We zijn dan ook heel heel blij dat we hem een nieuwe kans kunnen geven, een warme thuis en een tuin waarin hij zich volop kan uitleven! Miro is een energieke hond! Hij toont veel affectie. Wanneer we ziek zijn, blijft hij in de buurt. Hij houdt van wandelen en knuffels. We zijn heel blij dat we hem konden opvangen. Hij werd namelijk al twee keer achtergelaten! Hij reist overal met ons mee. Met tijd en geduld is alles mogelijk. Bedankt dat we hem mochten adopteren! Fijne dag nog aan het hele team van Veeweyde.

Isabelle en Thierry van Beauvechain.

Rocky

We adopteerden Rocky in 2007 … We hebben hem moeten laten inslapen op 8 april in Wemmel. Dit ging gepaard met veel verdriet. Hier enkele foto’s. Ik wil jullie heel graag bedanken voor deze geweldige en beschermende hond.

Justyna.

Tupac

Goeiedag,

Ik wil nog even terugkomen op mijn adoptie van vorige week. Het lijkt misschien beetje onnozel wat ik zeg … maar ik heb de indruk dat het gewoon voorbestemd was dat ik dit liefdevol wezentje zou ontmoeten! Ik heb het gevoel dat het liefde op het eerste gezicht was. Hij is energiek, speels en een professionele knuffelaar! Hij is heel sociaal naar andere honden en reageert ook niet op paarden. Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor Tupac. Deze hond is héél bijzonder!

Véronique

Pépinot

Hallo!

Dit is de nieuwe thuis van het konijn dat wij dit weekend adopteerden! Een liefdevol bolletje, nieuwsgierig en op ontdekking in zijn nieuwe huis!

Kusjes van Pépinot en zijn nieuwe mama, Nicola.

Tulipe

We adopteerden een jong katje, genaamd Tikki. We besloten om haar Tulipe te noemen. Dit lijkt haar wel te bevallen! Ze past zich goed aan aan haar nieuwe omgeving.

Olivier.

Lola

Dit is Lola. Het gaat heel goed met haar! Ze vierde haar 10e verjaardag en ze is nog in topvorm! Ze is lief en vraagt om knuffels. Ze is ons grote geluk. Ze houdt ervan om in de zon te genieten, zoals jullie kunnen zien!

Laetitia

Bella

Bella geniet van de lente!

Christelle.

Maya

Hallo!

Hier zijn enkele foto’s van de kleine Maya (nieuwe naam is Mia) in haar nieuwe huis

Estelle.

Yankee

Hier wat nieuws van Charly. We hebben hem Yankee gedoopt … Alles gaat heel goed! Het is een schatje! Zijn grote zus heeft hem helemaal aanvaard en er is geen enkel probleem met de kat. Yankee vergezelt me naar het werk en past zich goed aan. Alle klanten zijn verliefd op hem. Hij weet iedereen te charmeren! Nogmaals bedankt voor alles wat jullie doen.

Stéphanie.

Roxane

Hallo!

Roxane gedraagt zich voorbeeldig. Er moet nog wat gewerkt worden aan haar opvoeding, maar alles gaat goed. Ze komt goed overeen met de katten. Soms is ze een beetje overweldigend, gezien haar jonge leeftijd. Ze wil heel graag met de katten spelen en dat is niet altijd evident. Fijne dag!

Johanne.

Maya

Hallo,

Dit is Maya. Ze is nu 17 jaar oud en ze houdt me al 11 jaar gezelschap. Ik heb haar bij jullie geadopteerd. Het was liefde op het eerste gezicht. Sinsdien zijn we beiden heel gelukkig! Ik wens jullie een fijne dag.

Carole.

Lana

Hallo!

Wij adopteerden Lana in januari 2022 en alles gaat goed! Ze maakt echt vooruitgang. Ze houdt nog altijd niet van direct contact met andere honden, maar van ver is er geen enkel probleem meer. We zien haar enorm graag en ze maakt deel uit van onze familie. Hier enkele foto’s.

Aimée & Luca.

Dobby

Hallo!

Ik stuur jullie een klein berichtje want ik adopteerde Dobby (vroeger Candy) bij jullie een maand geleden! Hij is gelukkig bij ons en een echte knuffelaar! Hier enkele foto’s in zijn nieuwe thuis.

Jacques.

Tarzan

Hallo!

Dit is Tarzan, al een maand bij ons. We willen jullie heel graag bedanken, want we zijn helemaal gek op dit kleine katje!

Fuku

Dit is « Fuku ». Dit kleine katje adopteerden we gisteren. « Fuku » betekent « geluk/voorspoed » in het Japans. Ze lijkt zich heel goed aan te passen, ondanks de aanwezigheid van onze vier kleine kinderen. Ze vertoont geen enkel agressief gedrag tegenover de kinderen. We hopen dat ze nog veel mooie dagen kan doorbrengen bij ons gezin!

Florence.

Miza

Hallo!

Ik heb Miza geadopteerd vrijdag 14 januari. Graag geef ik jullie wat nieuws na twee weken samenwonen. We hebben haar Joun genoemd. ‘s Namiddags knuffelen we in de zetel. Ze eet goed en is in topvorm! Knuffelen doet ze heel graag. We zien haar enorm graag! Heel erg bedankt!

Maud.

Sixy et Tito

Hallo iedereen!

Hier is wat nieuws van Sixy en Tito, de twee cocker spaniels die ik bij jullie adopteerde. Sixy is heel lief en houdt ervan om op de weide te rennen. Het is een zorgzame hond voor de andere cockers. Ze komen goed overeen! Zij heeft het niet zo voor honden die ze niet kent. Tito houdt van wandelingen in het bos.

Trudy.

Petula

Hallo,

ik adopteerde Petula op 31 mei 2021 en noemde haar Cannelle. Cannelle lijdt aan ataxie (verminderde coördinatie), maar dit ontwikkelde zich tot een lichte beperking. Ze springt niet zo hoog en rent niet zo snel als andere katten, maar redt zich uitstekend. Het is ook een hele lieve kat en ze is helemaal gewend aan mijn andere katten. Cannelle trekt er ook op uit in de tuin waar ze een plekje heeft gevonden om de vogels te observeren. Nogmaals bedankt voor de goede zorgen die jullie geven aan dieren zonder thuis. Ze verdienen allemaal een tweede kans.

Elisabeth.

Tchoupi

Hallo team Veeweyde,

Hier is wat nieuws van Tchoupi, het konijntje dat ik een maand geleden bij jullie adopteerde. Hij past zich heel goed aan aan zijn nieuwe omgeving. Hij maakte kennis met zijn grote broer, Brownie. Ze verstaan mekaar goed ondanks het feit dat Brownie zich wat dominant opstelde. Tchoupi houdt ervan om op wandel te gaan en maakt grote sprongetjes. Hij leeft in vrijheid behalve ‘s nachts , dan zetten we hem nog in zijn grote kooi tot de draadjes van de castratie eruit zijn.

Arielle.

Minou

Hier zijn enkele foto’s van Minou, deze namiddag geadopteerd. Hij stelt het goed.

Daniel.

Mafia

Mafia kwam in juli 2020 bij ons terecht en heeft snel haar plaats gevonden in ons gezin. Ook al worden mensen die haar niet kennen wat overweldigd door haar, voor ons is ze de ideale hond. Schattig, intelligent, speels maar ook beschermend. We konden geen betere hond vinden.
Bedankt om haar aan ons toe te vertrouwen.

Sandrine.

Titus

Ik wou jullie graag wat nieuws sturen over Titus. Zoals jullie kunnen zien op de foto is Titus erg moe. Hij moet dan ook een paar keer per dag wandelen. Bovendien moet hij er de hele dag over waken dat hij zijn mensen genoeg likjes heeft gegeven. In de tuin heeft hij een plashoekje gemaakt net onder de braambessenstruik. Hij heeft beslist dat kruiden eten uit de tuin voor een band zorgt met Margot, die vegetarisch is. Gelukkig geeft zij hem hondenbrokken met vlees. Margot wil ook graag aan het team laten weten dat de ontlasting van Titus sindsdien ook veel beter is.
Titus heeft onlangs zijn record verbroken: hij at al zijn hondenbrokken op in elf seconden. We sturen dit uiteraard in voor het Guiness Book of Records.
Hij verbrak nog een ander record. Hij transformeerde in minder dan 48 uren van een hond die trok tijdens het wandelen naar een hond die nu regelmatig achter zich of naast zich kijkt om te checken of alles oké is met Margot. Titus heeft een duidelijke voorkeur voor iets oudere dames. Nicole, de mama van Margot heeft een unieke band opgebouwd met Titus.

We danken jullie van harte voor het vertrouwen dat jullie ons schonken. Ik ben heel blij met deze labrador in mijn leven. Een vriendin wees me er op dat hij enorm gevoelig is voor emoties van mensen. Ik wil hier graag aan verder werken. Hij blijft altijd dicht bij de persoon die iets aan het vertellen is. Hij let op de verandering in toon. (Het zou goed zijn als hij dit ook doet bij andere honden, maar daar wordt aan gewerkt. Het is ongelofelijk hoe snel hij begrijpt wat er van hem gevraagd wordt).
De andere dieren vinden stilaan hun plekje naast Titus. Het is leuk om zien.
Een gelukkig 2022 aan het hele team van Veeweyde en aan alle dieren!

Titus, Margot en de mensen

Belle

Dit is Belle, onze kleine Westie die we adopteerden begin december 2021. Ze is zo schattig en ondeugend met Lola, die we twaalf jaar geleden ook bij jullie adopteerden.
Bedankt allemaal!

Familie Van Gelder

Wanda

Hallo iedereen!

Hier zijn enkele foto’s van de kleine Wanda, voordien Keira. We adopteerden haar in Veeweyde Anderecht op 8 juli 2021. Ze is zo schattig!!!

Myriam.

Ferdek

Hallo en gelukkig 2022!

Hier hebben jullie wat nieuws van Ferdek, geadopteerd in november 2021. Hij heette Gamin. Alles gaat heel goed. Hij is sociaal en zindelijk … en gecastreerd sinds drie weken! Het is een klein schattig mannetje dat houdt van wandelen. Hij heeft zich helemaal aangepast aan zijn nieuw leventje bij ons. Bedankt.

Malgorzata

Tyrion

Hallo iedereen,

We adopteerden in augustus Tyrion, een schattig kitten. Hij komt heel goed overeen met onze «chonchon ». Hij houdt van spelen, dutjes doen, in de bomen klimmen, de vogels observeren, poseren voor de foto’s, of zo zielig kijken dat hij krijgt wat hij wil.
Bedankt Veeweyde Doornik voor deze ontmoeting en adoptie.

Familie Lemaire.

Rivka

Hallo Veeweyde !

Met een klein beetje vertraging willen we jullie een gelukkig 2022 wensen. Onze Rivka (rechts op de foto) stelt het goed. Ze houdt enorm van wandelen.

Veel succes nog.

Marie-Claire.

Artus

Artus stelt het goed. We zijn enorm blij met hem. Artus is nu iets minder dan twee maand bij ons. Hij maakt deel uit van de familie alsof hij er altijd al geweest is. We vragen ons wel af wanneer hij zal stoppen met groeien. Hij is ontzettend lief.

Juliette et Guillaume.

Umé

Een klein berichtje om jullie wat nieuws te brengen over onze Umé, een Akita geadopteerd in 2019. Ze is perfect, ook al durft ze al eens een koekje te stelen. Ze is namelijk dol op koekjes. Umé gedraagt zich voorbeeldig. We werken er volop aan om haar ook wat sportiever te laten zijn. Het is een schat van een hond.
Bedankt.

Gaigdin

Kookai & Enjoy

Hallo Veeweyde !

Hier zijn Kookaï en Enjoy , geadopteerd in 2018! Alles gaat goed.

Alexia.

Olivia

Mijn liefste Olivia, in 2005 geadopteerd, is overleden op 8 januari.
« Olivia, Olly, mijn schat, 17 jaar samen. Je hebt een moeilijke start gekend in het leven. Ik weet niet veel over je verleden voor je adoptie bij Veeweyde. Je was vrij opgewonden de eerste weken thuis.
‘s Nachts liep je de vuilbak omver op zoek naar eten. Je eetbak was nochtans gevuld. Met veel geduld, enkele check-ups bij de dierenarts en een magische behandeling bij Dr. Raouis, werd je de koningin van het huis. Je hield van balspelletjes. Je was intelligent, zacht, kon deuren openen, de printer aanzetten, vroeg om knuffels. Je ving de nieuwe katten in het gezin op met de tederheid van een mama en de autoriteit van een koningin. De dierenarts zou deze namiddag komen om je uit je lijden te verlossen. Maar je was sneller en discreet ben je zachtjes naar de overkant gegaan. Je was enorm schattig toen je leefde en zo gracieus toen je stierf. We zullen je missen. »

Magli.

Léo

Hallo iedereen!

Hier is wat nieuws van Leo. Het gaat steeds beter met hem. Hij heeft minder angst wanneer iemand op bezoek komt. Hij laat zich ook gemakkelijker benaderen door mensen die hij niet kent. Het lijkt alsof hij hier altijd al geweest is, hij voelt zich hier goed. Léo gedraagt zich voorbeeldig. Af en toe durft hij wel achter de kat aan te lopen! Het is een schatje en hij heeft zijn plekje in ons gezin gevonden!

Lu Lia

Jack

Hallo,

Hier is een foto van onze Jack, een briard. Hij verbleef bij jullie gedurende 6 maanden. Hij was toen drie jaar en half. Vandaag is hij bijna twaalf jaar. Jack is in topvorm.

Johanne

Pico

Hier is wat nieuws over Pico : hij stelt het heel goed en begint ook te wennen aan de hond!

Yves

Lilou

Hallo,

In januari 2021 adopteerden we de kleine Lili. Ze noemt nu Lilou. Ik wil jullie graag wat nieuws van haar geven in de vorm van enkele foto’s.

Lili

Gamin

Hallo,

Hier wat nieuws van de dwergpinscher, Tob, geadopteerd 18 september jongstleden. Hij heet nu Gamin. Alles gaat heel goed. Hij is heel lief, zindelijk en eet goed. Hij ziet er ook gelukkig uit, net zoals wij.

Josiane

Cheops

Hallo,

Cheops heeft ons allemaal verrast door zijn zachtaardig karakter. Hij heeft een hart van goud. We zijn dan ook heel blij om hem bij ons te hebben. We stellen vast dat hij snel went aan zijn nieuw leven. Hij weet al heel goed wat mag en wat niet mag. Zo heeft hij bijvoorbeeld zijn eigen houten stok om mee te spelen. Wanneer we thuiskomen, ligt zijn stok gewoon op zijn plaats. Cheops zou gemakkelijk zijn stok kunnen nemen, maar hij weet dat dat niet mag. Hij is heel speels en brengt ons allemaal kleine dingen om te gooien zodat hij ze dan kan vangen. Cheops is ook heel graag in de tuin. Jammer genoeg moet hij daarvoor twee trappen nemen. Daarom hebben we voor hem een plaat met antisliplaag geplaatst. Na 2 minuten was Cheops hier al aan gewend. Hij vraagt om knuffels en geeft kusjes. Hij heeft ook zelf zijn slaapplaats gekozen en alles gaat heel vlot.

Nog een prettige dag verder en tot gauw ;

Stefaan, Johanna, Lotte, Marieke et Elise

Mogwai

Hallo iedereen,

Graag geven we jullie wat nieuws over onze kleine schat MOGWAI. Zonder jullie zou Mogwai niet zijn wie hij is vandaag. Dank jullie wel voor alle goede zorgen. Mogwai is enorm lief en vriendelijk en dit vanaf zijn eerste momenten hier. Hij is een echte charmeur, gek en zeer beschermend. Van harte bedankt.

David et Nathalie

Nuts & Ella

Hallo!

Hier wat nieuws van mama rat en haar dochter die we enkele dagen geleden bij jullie adopteerden. Ik heb ze Nuts en Ella gedoopt. Ze zijn nog heel angstig en laten zich niet benaderen. Ik denk wel dat ze het leuk vinden bij ons. Dank je wel.

Carine

Qwerty

Hallo!

Hier zijn enkele foto’s van Qwerty, de schattige en fantastische kat die ik bij jullie adopteerde.

Isabelle

Odi

Het gaat heel goed met Odi sinds de adoptie.

Sabina.

Tia

Ik stuur jullie enkele foto’s van Tia, het husky teefje, dat we adopteerden. Ze voelt zich helemaal thuis bij ons. We willen jullie nogmaals bedanken voor deze super hond !

Familie Chaltin – Vroonen

Minouche

Minouche heeft zich zeer goed aan onze omgeving aangepast. De kinderen zijn dol op hem en hij is schattig voor hen.
Hij heeft ons huis in bezit genomen en voelt zich als een vis in het water!
Bedankt aan iedereen voor het vertrouwen en een fijne dag aan het hele team.

Caroline

Frimousse

Het is binnenkort twee en een halve maand dat Frimousse bij ons kwam tot ons groot geluk.
In het begin kreeg ik te horen dat ze ongrijpbaar was en nog sociaal moest worden. De twee eerste dagen verstopte zij zich in alle hoekjes. Maar daarna, door veel zachtheid en liefkozing, werd ze aanhankelijker totdat ze niet meer wist welke knie ze moest kiezen.
Frimousse is echt schattig, lief, teder boven alles. Ze gaat naar buiten in de tuin maar komt snel terug omdat ze nogal bang is. Dat werkt voor mij: ik moet haar niet roepen of urenlang buiten zoeken.
Ze is perfect gezond, eet en drinkt normaal.
Kortom, deze kat is een droom voor ons en wij voor haar. Het spijt mij dat ik niks van haar verleden weet. Maar hoe dan ook, zij is echt gelukkig bij ons.
Bedankt voor jullie ontvangst en voor de zorg die jullie haar gaven.

Francine

Prince

Hallo,

We hebben een geweldige dag met Prince gehad!
Hij was heel braaf in de auto, gedroeg zich goed in de winkel en met de andere honden wanneer we hem enkele spullen zijn gaan kopen. Hij voelde zich thuis direct op zijn gemak en het gaat goed met de kat. Hij is zindelijk, heeft veel gedronken en een beetje gegeten. Hij heeft veel gespeeld en een mooie wandeling gemaakt. Hij houdt ervan zich zachtjes te laten borstelen en was echt braaf tijdens het eten. Kortom, alles gaat prima en we zijn echt blij dat we hem geadopteerd hebben. Nu is hij moe en heeft liever zijn tapijt dan zijn mand…
Tot binnenkort,

De Fabri familie

Joy

Joy, een Australische bouvier bij jullie geadopteerd in augustus 2017 toen hij twee en een halve maand was, deed deze zomer een trektocht in Luxemburg. Joy raakte steeds meer gewend om te stappen en zelfs om in de tent te slapen! Hij had al het nodige voor dit avontuur: slaapzak en zelfs laarsjes om zijn pootjes te beschermen.

Carine

Duma

Dit was Duma. Ze kwam bij ons de dag voor haar 13de verjaardag. Miserabel, vol puisten en verwonderd dat ze bij ons was. Ze heeft snel haar plaats gevonden en maakte letterlijk deel uit van ons leven. Ze adopteerde mijn 2 kleine teckels en ontroerde ons door haar vriendelijkheid, liefde en tederheid. De kleine miserie is een groot geluk geworden. Haar zicht en haar gehoor gingen achteruit. Een teen werd geamputeerd en ze kwam erdoor zonder geluid, zonder te zuchten of te klagen.
Ze vierde haar 15de verjaardag doof en blind, maar nog steeds zonnig en rustig. Haar pootjes lieten haar vaak in de steek, te vaak. Maar toch ging ze altijd buiten om haar behoeftes in de tuin te doen. De laatste tijd wou ze niet meer verder dan het terras gaan. Ze at minder, sliep niet meer en had niet zoveel zin meer om te bewegen.
Vanmorgen viel ze in slaap in mijn armen: zo vriendelijk, zo zacht, zonder moeilijk te doen… Mijn schatje is weg… Ik heb haar kunnen aaien, van haar gehouden, voor haar gezorgd…
Twee jaar… twee jaar sereniteit. Een mooie ziel. Dat was Duma…

Anne-Marie

Cookie

Hallo iedereen!

Hier zijn wat foto’s van ons vertrek op vakantie. Cookie heeft ons leven ingrijpend veranderd: liefde, tederheid en noem maar op. Liefde op pootjes! Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan uw team denk, vooral aan Virginie en Sophie en ik wil ze opnieuw bedanken voor hun geduld en vriendelijkheid. Door hen zijn onze levens veranderd!
Tot binnenkort,

Nathalie en Cookie

Jef

Jef is op 3 juli 2021 onverwachts overleden aan een gescheurde milt. Hij was 10 jaar. Hij is thuis gestorven omringd door zijn familie. Vol verdriet onthouden wij alle goede momenten die we met hem beleefden.
Jef was een fantastische hond, slim, teder, gevoelig, levensgezel en hield ervan om lange wandelingen te doen. Zijn vertrek laat een grote leegte achter in ons huis en in onze harten.

Het verhaal van Jef:
Jef was een brave Belgische Herder-Labrador en werd bij jullie geadopteerd op 22 maart 2013 toen hij twee jaar was. Hij was braaf maar niet opgevoed en helemaal zot. Hij was slim en opende de deuren, deed het licht aan. Niks ontging hem. Hij schreef de kat de wet voor, ze was verplicht buiten te eten en mocht de woonkamer niet betreden…
We hebben Nicolas in de dressuurles ontmoet. Het oorspronkelijke doel was dat Jef niet meer aan de leiband zou trekken tijdens het wandelen en hem de basis sleutelwoorden te leren zodat alles tussen ons goed zou verlopen.
Toen we hem net geadopteerd hadden, werd hij het slachtoffer van een ernstig auto-ongeval in juni. Hij moest tijdens 6 weken geïmmobiliseerd worden. Alles ging weer zijn gewone gang behalve dat Felix – de kat – in oktober besliste dat het tijd was om gerespecteerd te worden en zijn plaats thuis terug innam. Jef werd toen onuitstaanbaar, at alles op wat hij vond, trok de Kleenex uit de dozen, beschadigde de thermostatische kranen, papieren, dozen, brillen, armleuningen van de leunstoel, speelgoed… Hij haalde zijn stommiteiten alleen overdag uit in onze aanwezigheid. ‘s Nachts sliep hij rustig en ook overdag als we er niet waren. Na een dikke maand bereikten de stommiteiten hun hoogtepunt en wisten we niet meer wat gedaan. We waren ten einde raad om boeken, CD’s, kussen, mutsen, sokken… terug te krijgen.
Het kon niet meer zo doorgaan en er was geen sprake van om hem in de steek te laten. We besloten weer contact te nemen met Nicolas en hij kwam aan huis. We beseften dat we niet de juiste reactie hadden wanneer we geconfronteerd werden met de vernielingen van Jef, die Nicolas bovendien feilloos demonstreerde wat hij allemaal kon doen. Daarna gedroegen we ons allemaal coherenter tegenover Jef, we negeerden hem namelijk wanneer hij stommiteiten deed. Iedereen was kalmer en Jef ook. Men moet een situatie niet laten verergeren als die gemakkelijk gedeblokkeerd kan worden.
Zo begon een fantastisch 8-jarig avontuur met Jef, onze trouwe metgezel.
We danken het hele Veeweyde team voor al het goede werk dat ze voor de dieren doen.

Cécile en Philip.

Lilo

Hallo!

We hebben Lilo twee jaar geleden geadopteerd. Alles gaat goed met haar en we wilden jullie nogmaals bedanken voor alles wat jullie doen. Hierbij enkele voor/na foto’s van ons verwende hondje.

Familie Mammano- Dehon.

Crumble

Bedankt aan het hele team om ons Crumble te hebben laten ontmoeten. Hij is zo geniaal en mama is super blij met haar gezelletje. Nogmaals bedankt iedereen.
We sturen jullie de groetjes van Crumble.

Carol.

Flocon

Alles gaat steeds goed met onze kleine Flocon! Fijne dag!

Leonor.

Salsa

Hallo Veeweyde team!

Ik ben Amélia, de nieuwe adoptant van Salsa, het angstige hondje.
Ik ben super blij dat ik haar geadopteerd heb, ze is schattig en verdient al het geluk van de wereld.
Hartelijk dank voor uw vertrouwen.

Amélia

Pacha

We hadden het geluk om Pacha te adopteren op 31 oktober 2020. Bij deze gelegenheid sturen we jullie een foto van onze baby die ons vervult van geluk!

Valérie.

Lara

Lara doet het heel goed en maakt lange wandelingen met haar beste vriend, een kleine Franse bulldog. Ze eet goed en is een beetje dikker geworden sinds ze bij jou was! Maar de dierenarts zei dat ze op het juiste gewicht was en dat het niet te veel was, dus we zitten goed. s Middags doet ze goede dutjes als ik aan het werk ben, wat betekent dat ze in Olympische vorm is als ik thuiskom. Bedankt voor alles en voor je inzet,

Lindsay.

Chacha

Hallo aan allen die zo goed zorgen voor wat altijd onze vrienden zouden moeten zijn, de dieren.

Ik denk er vaak aan, maar vandaag schrijf ik het: ik wil jullie enorm bedanken. In maart 2019 kwamen mijn man en ik om een kat te adopteren, egoïstisch gezien om te zorgen dat ik me minder alleen zou voelen als mijn man er niet meer zou zijn. Ik wist dat het einde van mijn man relatief dichtbij was en ik wilde niet terugkeren naar een leeg, levenloos appartement, iets wat mijn man perfect begreep. We hebben honden gehad en ik weet dat een hond van 5 kg, 5 kg onvoorwaardelijke liefde is, maar ik voelde me niet meer in staat om de verplichtingen van een hond aan te kunnen, meerdere keren per dag naar buiten moeten, ongeacht of je je goed voelt of niet, enzovoort.

Dus nam mijn man me op een donderdagmiddag, na een tennismatch, verrassingsgewijs mee naar jullie. Omdat ik ook niet meer de jongste ben, wilde ik een kat van 5 of 6 jaar oud, zwart of grijs gestreept, eventueel rood, maar geen wit, een mannetje, ik heb altijd mannetjes gehad, honden of katten.

Wanneer je naar een asiel gaat, valt me altijd het contrast op tussen honden en katten. Honden zijn weeskinderen die uit heel hun hart verlangen om door een gezin te worden opgenomen. Katten lijken totaal onverschillig. In de kattenkamer stond een rek met twee zwarte katten, een grote man bovenaan en een klein vrouwtje onderaan. Dus liep ik naar hen toe, terwijl ik een blik wierp op de vele andere katten die hun leven leidden in de kamer. Het mannetje en het vrouwtje deelden dezelfde voerbak. Als het mannetje dichterbij kwam, stuurde het vrouwtje hem met een autoritair pootje terug naar zijn rek en probeerde daarna op een charmante manier mijn aandacht te trekken, ik weet niet meer precies hoe, maar heel duidelijk. Natuurlijk raakte ze me, ik weerstond omdat ze nog maar net een jaar oud was, maar ik kon het niet laten, vooral omdat de opmerkingen over haar “aanhaligheid” vermeld waren.

Ik heb er geen spijt van, mijn man is eind 2019 overleden en ze heeft enorm bijgedragen aan mijn evenwicht. Ze is er, ik kan met haar praten, haar aanraken, vooral omdat ze zo aanhankelijk is. Aan haar kant heeft ze een thuis gevonden waar ze geliefd, onderdak, gevoed en verzorgd wordt. Mijn vorige kat dateert uit mijn tienerjaren en daarna hadden we honden, dus ik begrijp nog niet alle subtiliteiten van het karakter van mijn kat, het blijft soms nog mysterieus. Hoe dan ook, duizendmaal dank.

Viviane en Chacha.

Shaggy

Hallo allemaal!

Ik ben Shaggy. Gisteren hadden we een klein feestje speciaal voor mij. Het is 10 jaar geleden dat jullie me aan mijn familie toevertrouwden. Het gaat goed met me, ik ben een vrolijk hondje. Bedankt voor jullie hulp toen!

Pascale en Shaggy

Suzette

Hier zijn een paar foto’s van Suzette, het kleine witte konijntje dat we dit weekend van jullie hebben geadopteerd. Ze doet het heel goed en is heel lief. Daarom hebben we besloten om haar Crêpe Suzette te noemen. Op dit moment woont ze naast mijn andere konijnen en ze lijken het heel goed met elkaar te kunnen vinden.

Emma.

Marcel

Marcel is gelukkig in ons huis. Hij speelt graag met onze kinderen! Hij is erg schoon en gehoorzaam.

Iwona.

Billie

Hier is wat nieuws over Billie, die ik eind oktober 2020 heb geadopteerd. Na een eerste avond onder het meubilair gekropen te hebben, was ze snel gewend aan haar nieuwe thuis. Ze wordt momenteel behandeld voor een kleine oorontsteking door parasieten en verstopt zich veel, maar ik weet zeker dat ze met geduld en zachtheid weer uit haar schuilplaatsen zal komen. Heel erg bedank,

Romane.

Luna

Hier rent onze vrolijke Luna rond in de tuin op het platteland.

Axel.

Max

Hallo jongens.

Mijn naam is Max. Ik werd geadopteerd in mei 2019. Op 16 december vierde ik mijn 5e verjaardag. Mijn bazin en ik willen jullie bedanken voor alles wat jullie doen om dieren te beschermen en wensen jullie het allerbeste voor de feestdagen.

Catherine.

Sheila

Het is bijna een jaar geleden dat ik Sheila adopteerde bij Veeweyde en ze is echt een plezier. Ik heb er helemaal geen spijt van dat ik haar geadopteerd heb. Ze is rustig, schattig, gehoorzaam en volgt me overal. Ze is een echt reisgezelschap. Ze is de liefste hond ter wereld. Ze versterkt het idee dat ik nooit een hond zal kopen. Ik zal altijd adopteren. Ik ben 15 jaar vrijwilliger geweest en ik kan zeggen dat er heel goede honden en katten in asielen zitten, ze moeten alleen de juiste mensen ontmoeten.

Delphine.

Bella

Op 14 april kwam ik Bella, een verlegen katje, adopteren. Ze is de meest schattige kat die ik ken. Haar gezondheid is kwetsbaar, maar we zorgen goed voor haar. Ik denk dat ze hier ook gelukkig is,

Sylvie.

Kaya

We hebben Kaya, voorheen Diva, bijna 5 jaar geleden geadopteerd. Ze is een uitzonderlijke hond. Iedereen vertelt ons dat we nooit meer zo’n hond als zij zullen hebben. Toen ze bij ons kwam, was ze een jaar oud en al perfect getraind: ze was zindelijk, ging onder de tafel liggen als we aten, ging niet in de slaapkamers, sprong niet op de fauteuils… We hebben het beste gemaakt van wat ze heeft geleerd en we zijn nog steeds blij dat we deze bolletje vacht hebben mogen verwelkomen, die nog net zo rustig is als op de 1e dag.

Bernadette en Eric

Cookie

Hallo aan het hele team!

Aan het begin van het nieuwe jaar wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om jullie het allerbeste te wensen en wat nieuws te vertellen over onze nieuwe kleine vriend Cookie, voorheen Chuck bij jullie thuis. Hij doet het erg goed en speelt graag met onze hond Luna, die helemaal verliefd is op haar nieuwe vriend!

Camille.

Nouchka

Ik heb Nouchka in 2008 geadopteerd. Ze is overal geweest: Eerst Etterbeek, toen Overijse, Watermaal-boitsfort en toen op naar een groter avontuur: Frankrijk. Arpajon, Brétigny en onlangs Dourdan. Ze was ziek sinds begin 2020. Hyperthyreoïdie, zei de dierenarts. Ze ging op 21 december weg en kwam niet meer terug. Ze is waarschijnlijk gaan sterven. Nadat er verschillende advertenties waren geplaatst, belde een buurman me op 25 december op. Hij vond haar rustige kleine lichaam liggend in het gras. Nouchka was 16 en een half, geboren in juni 2004 en geadopteerd bij jullie in Veeweyde. Een ster is geboren, waarschijnlijk op 24 december.

Stéphanie.

Kenzo

Ik wil je bedanken voor de goede zorgen die je Kenzo bijna 10 maanden lang hebt gegeven. Deze hond is schattig. Ik heb hem meer dan 3 maanden geleden geadopteerd. Ik heb een paar lessen gevolgd bij een hondentrainer die gespecialiseerd is in socialisatie. Tot nu toe heb ik het voorrecht gehad om heerlijke wandelingen in het Terkamerenbos te maken zonder dat hij aan de lijn was. Ik feliciteer je met je werk,

Dominique.

Olaf

Olaf maakt nu deel uit van de familie! Hij heeft door het hele huis gespeeld en is zelf naar zijn slaapkamer gegaan om uit te rusten van zijn verhuizing. Hij is helemaal cool, hij lijkt gelukkig en we zijn in de wolken! Bedankt aan jullie team voor jullie goede advies.

Fanny.

Alta

Op 14 januari 2011 kwamen we naar het asiel van Veeweyde om een puppy van 8 maanden op te nemen. Tien jaar later staat Alta nog steeds in het middelpunt van de belangstelling, ook al heeft haar majesteit het wat rustiger aan gedaan tijdens haar wandelingen. Koningsdag was de perfecte gelegenheid om de kroon te dragen! Ze is een trouwe metgezel voor elke dag en we denken niet dat ze veel veranderd is in 10 jaar.

De familie McGeown.

Maxi

Hallo,

Ik stuur jullie de eerste foto’s van Maxi. Hij heeft zijn nieuwe huis, zijn tuin, zijn stoel en zijn buurt ontdekt. We hebben veel plezier met hem. Hartelijk dank,

Elisabeth.

Lilou

Lilou doet het heel goed en ik ben zo blij dat ze bij me is!

Gabrielle.

Ophélia

Goedemorgen,

Hier zijn wat updates over Ophelia, die nu Sépia heet sinds ze in haar nieuwe huis is aangekomen, en ze lijkt het te waarderen omdat ze reageert als ik haar roep met haar nieuwe naam. We wonen nu bijna een maand samen, en ik ben er erg blij mee! Ze is een schattig konijntje, en gezien haar vooruitgang denk ik dat ze zich goed voelt. Ze heeft nog steeds een zekere angstigheid (wat vrij normaal is bij konijnen in het algemeen, denk ik), maar ik zie ook dat ze veel moeite doet om vooruit te komen. Omdat mijn doel was om een mooie relatie op te bouwen op de lange termijn, zorg ik ervoor dat ik haar de nodige tijd geef om aan elkaar te wennen, en dat ze haar plekje kan vinden (haar leefruimte, mijn gewoontes, enz.). Vanaf de eerste avond zocht ze voorzichtig mijn contact, door regelmatig in de buurt te komen van waar ik was. Ik zorg er ook vanaf het begin voor dat elk contact (behalve in sommige gevallen waar ik wat autoritairder ben) met haar is overeengekomen: ik steek mijn hand naar haar uit om haar mijn bedoeling te laten begrijpen om haar te aaien, en dan laat ik haar beslissen of het contact voor haar oké is of niet. Als ze naar me toe komt, maak ik van de gelegenheid gebruik om haar te aaien, en als ze weggaat, laat ik haar met rust. Het is voor mij belangrijk dat ze zich op haar gemak voelt en gerespecteerd wordt. De volgende avond, dus minder dan 24 uur nadat ze bij mij was gekomen, sprong Sépia op de bank en likte mijn oor! Ik huilde van vreugde… Sindsdien komt ze elke avond bij me op de bank (maakt zo’n twintigtal klimmetjes en afdalingen…) als ik lees of tv kijk, voor knuffelmomenten of spel. Overdag als ik thuiswerk, is ze erg rustig en brengt ze het grootste deel van haar tijd door onder de bank of aan mijn voeten. Het is ongelooflijk hoe aanhankelijk en op zoek naar contact ze is. Ze komt vrij gemakkelijk als ik haar roep, bijna vanaf het begin… Ze laat zich ook vrij goed hanteren als ik haar train om opgepakt/vastgehouden te worden (gewichtscontrole, mogelijke toekomstige zorg,…). Ze heeft natuurlijk de neiging om weg te rennen, maar heeft me nog nooit gebeten om haar ongemak uit te drukken. Ze is een geweldig konijn! Voor beloningen deed ik er een tijdje over om iets te vinden omdat ze helemaal niet gulzig is, maar ik ontdekte dat ze dol is op witlof! Wat een vreugdedansje toen ik het haar voor de eerste keer gaf! Bedankt dat jullie voor haar hebben gezorgd tijdens haar verblijf bij jullie!

Vicky

Raoul

Hallo,

Ik heb op 13 juli 2019 een Tibetaanse Spaniel kruising van jullie geadopteerd, Raoul. Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om je een paar foto’s te sturen en je wat nieuws te geven: Raoul maakt ons gezin heel gelukkig. Hij is een zeldzame vriendelijkheid, in uitstekende gezondheid en vergezelt me overal: ik heb het geluk dat ik hem mee kan nemen naar mijn werk. We zijn zo blij met hem!

Daphné.

Tibalt

Goedenavond,

Ik heb Tybalt, een grijs tabby kitten, van u geadopteerd op 30 juni 2003. Ik was toen 23 jaar oud. Hij was mijn allereerste kat. Na bijna 18 jaar bij ons, is Tybalt gisteravond weggegaan, na een heel vol leven. Hij bracht zijn eerste 8 jaar bij mij door, maar nadat hij een aantal ‘groene’ vakanties bij mijn ouders had doorgebracht, weigerden ze hem en zijn zus Nephtys (die ondertussen in een vuilnisbak was gevonden) aan mij terug te geven, onder het voorwendsel dat ze op het platteland veel beter af waren. Dus bracht hij de volgende 10 jaar door als meester van zijn koninkrijk, regerend over een hectare tuin met zijn zus. Mijn vader, die nog nooit in zijn leven een kat had gehad, werd zijn absolute kameraad. Tybalt bracht honderden uren door op zijn schouders, of liggend op zijn bureau, om hem te verhinderen zijn artikelen te schrijven (er was geen sprake van om de kat te duwen, die zou hem storen). Tybalt was heel gelukkig en werd tot het einde toe vertroeteld. Hij laat een grote leegte achter. Tybalt Prince of Cats zal erg gemist worden.

Adeline.

Misty

Hallo,

Misty viert vandaag haar 15e verjaardag! Sinds november 2008 is ze onze knuffel, de bron van onze vorm, en we hopen dat ze dat nog een tijdje zal blijven.

Catherine.

Spirou

Hallo!

Zoals beloofd, zijn hier een paar foto’s van Spirou, die al een beetje gewend is aan zijn nieuwe thuis! Alles gaat heel goed en we zijn heel blij dat hij deel uitmaakt van onze familie. Het allerbeste en tot snel,

Julie.

Donut

Hallo allemaal!

Ik ga jullie wat nieuws geven over Donut, zoals beloofd! Donut is de naam die mijn zoon aan onze kat heeft gegeven. We hebben hem geadopteerd op 4 april 2022. Het gaat goed met hem, hij is in topvorm. Je zou kunnen zeggen dat hij ons ook heeft geadopteerd. We zijn heel blij dat hij bij ons is.

Monika

Koko

Hallo,

Hierbij een kort berichtje om jullie wat nieuws te geven over Koko, of eigenlijk over Wilko. Alles gaat goed. Hij is super lief en speels. Op dit moment volgt hij ons overal in huis. Zodra we van kamer wisselen, staat hij op en gaat met ons mee. De eerste dagen heeft hij een paar kleine plasjes in huis gedaan, alsof hij elke kamer wilde markeren, want het was één klein plasje per nieuwe kamer die hij ontdekte. Bijvoorbeeld, als we iets gingen halen in de garage of kelder, en hop! Geen tijd om te reageren, hij tilde zijn poot op. Nu, volgt hij ons nog steeds overal als we naar beneden gaan, maar plast hij niet meer binnen. Tijdens wandelingen trekt hij aan de lijn, vooral als we een andere hond tegenkomen. In dat geval heeft hij nog maar één doel voor ogen, en dat is om zijn soortgenoot te ontmoeten. Daardoor trekt en blaft hij zelfs als hij aan de overkant van de straat staat. Maar als we hem laten naderen, verloopt de ontmoeting meestal goed. We hopen dat hij minder haast heeft om alles te ontdekken! Gisteravond hebben we zijn halsband vervangen door een tuigje en sindsdien lijkt hij minder te trekken. We zullen zien! Hij is al eens langs geweest bij de dierenarts en heeft een paar vaccinaties gekregen om zijn vaccinatieschema compleet te maken. Tot nu toe is hij nog niet lang alleen geweest, maar de paar keer dat we weg waren, ging alles goed. Dat zijn de nieuwtjes van onze kleine Wilko na een week in ons gezin.

Françoise, Guibert en Amandine.

Balto

Hallo,

Het is al een tijdje geleden dat we wilden laten weten hoe het met Balto gaat, zoals beloofd. Het gaat fantastisch met hem! We zijn er ontzettend blij mee! Het is echt een geweldige hond die we dankzij jullie hebben kunnen adopteren. We willen jullie allemaal nogmaals bedanken voor jullie begeleiding.

Matthieu en Audrey

Lucette

We hebben Lucette in augustus geadopteerd. We hebben haar Lucette genoemd, naar Lucie. Ze is schattig, ze heeft de nacht bij me doorgebracht en we hebben de hele nacht geknuffeld. De hele familie is gek op haar! Ze is niet alleen knuffelig en superlief, maar ook heel schoon. We zijn erg blij met haar. Hier zijn een paar foto’s om te laten zien hoe gelukkig ze is! Het is nog maar een dag geleden dat we haar geadopteerd hebben en toch voelt ze zich al erg op haar gemak, tot onze grote vreugde. Ik laat het aan jullie over, ik ga haar knuffelen!

Gabrielle.

Mimi

Ik ben het, Mimi! Na een autorit die nogal lawaaierig was voor mijn adoptievelingen, kwam ik veilig aan in mijn nieuwe thuis. Het duurde niet lang voordat ik mijn draai had gevonden. Het is cool, ik ben de enige. Twee nachten lang kon ik niet stoppen met knuffelen om mijn mensen te laten zien hoe gelukkig ik was. Verandering van kroketten, hitte, mijn darmen vonden het niet leuk en mijn mens nam me mee naar de kattendokter. Ik volg nu een Italiaans dieet, pasta en tonijn en een geel poeder, en ik voel me al een beetje beter. Ik weet zeker dat ik over een paar dagen weer kattenkwaad kan uithalen. Nog een fijne dag, Mimi.

Een woordje van de nieuwe eigenaren: Mimi is een schattige kat die van knuffelen houdt, op haar naam reageert en luistert. Ze is een schat van een kat!

Ariane.

Nounou

Hallo,

Het spijt me jullie te moeten vertellen dat mijn kat, Nounou, is overleden. Na twee lange jaren van behandeling voor ernstige diabetes is hij afgelopen donderdag naast ons ingeslapen. Ik sluit een paar foto’s bij van deze schattige kat, die ons leven 6 jaar lang heeft opgevrolijkt. We missen hem heel erg,

Karene.

Jess

Hallo,

Jess doet het heel goed, ze is in topvorm! Ze is nog steeds even speels, een beetje gek, onhandig en heel knuffelig. Ze is perfect! Ze is flink gegroeid en een paar kilo afgevallen door alle kilometers wandelen en het aantal ballen dat ze heeft verzameld. Ze is nu iets meer dan twee maanden bij ons en het voelt als jaren. We zijn met haar naar zee en op vakantie in Frankrijk geweest en het ging heel goed. Ze speelt net zo goed met de kinderen als met de volwassenen! We zijn erg blij dat ze deel uitmaakt van ons leven en ik denk dat ze ons ook heeft geadopteerd. Hier zijn een paar foto’s van haar eerste maand. Heel erg bedankt van ons alle drie en ook heel erg bedankt voor alles wat jullie voor deze kleine furries doen.

Marion en Artus

Filou

Hallo,

We hebben Filou iets meer dan een week geleden geadopteerd. We wilden jullie wat nieuws geven. Filou heet nu Buddy omdat we wisten dat hij onze “Buddy” zou worden. Het gaat elke dag beter met hem. Hij is al drie keer naar de trainer geweest, waarvan één keer voor een lange wandeling in het Forêt de Soignes met andere honden! Thuis heeft hij veel speelgoed om hem bezig te houden en hij bijt veel minder! s Nachts is hij zo stil als een muis. Er is nog een beetje werk aan de winkel, maar hij gaat een goede hond worden. We houden nu al zielsveel van hem en zijn heel blij dat we hem in huis hebben genomen.

Camille en Thomas.

Goran

Zoals elk jaar schrijf ik jullie om nieuws te geven over Goran, een oude Mechelaar die ik op 10 juni 2019 van jullie heb geadopteerd. Elk jaar schrijf ik je op de verjaardag van zijn adoptie, maar dit jaar heb ik besloten om te wachten tot 20 oktober, zijn verjaardag. Ik wilde je vertellen dat het goed ging met Goran, dat hij gelukkig was en dat wij ook blij met hem waren, dat hij gulzig, speels, nieuwsgierig, ontzettend lief en knuffelig was. Goran was dat allemaal tot gistermiddag. Hij zal zijn 15e verjaardag niet vieren. Het was een beetje een schok, want het ging goed met hem, hij rende, blafte, leefde het leven met volle teugen, en toen opeens veranderde alles. De dierenarts kwam en hij was al stervende. Euthanasie was onvermijdelijk. Natuurlijk wisten we dat hij heel oud was. Maar we waren er nog niet klaar voor om hem te verliezen. Het zij zo. Goran was een ongelooflijke hond die ons leven echt heeft veranderd en we zijn blij dat we hem iets meer dan 3 jaar hebben kunnen geven van een leven dat we mooi probeerden te maken. Ik weet dat een van jullie vrijwilligers erg aan hem gehecht was. Ze had hem vaak beschreven op FB om te proberen hem geadopteerd te krijgen. Daarom wilde ik jullie bedanken dat jullie eerder voor hem hebben gezorgd dan wij, dat jullie eerder van hem hebben gehouden dan wij, dat jullie hebben geprobeerd een nieuwe familie voor hem te vinden en dat jullie hem uiteindelijk aan ons hebben toevertrouwd. Bedankt voor alles.

Françoise.

Tulipe

Hallo,

Hier is wat nieuws over Tulipe, geadopteerd in maart. Ze is nu thuis en wij ook. Ze speelt en springt zo indrukwekkend! Bedankt voor alles.

Olivier.

Zyra

Onze kleine Zyra doet het geweldig! Ze is echt schattig met iedereen, ze speelt veel, staat altijd klaar om ons te volgen voor een wandeling, ze luistert en is aandachtig en bovenal is ze heel knuffelig. Ze is echt geweldig! We spelen spelletjes op zoek naar lekkers of haar speeltjes in de tuin, en na slechts een maand heeft ze alle geheime verstopplekjes gevonden waar mijn vorige hond maanden over heeft gedaan om op haar niveau te komen. Ze verbaast me elke dag weer en ik ben ontzettend trots op haar. Natuurlijk maakt ze kleine foutjes, maar niets ernstigs, zeker niet op haar leeftijd. Ze is vastbesloten om een bloedige oorlog te voeren met de wc-rollen, die dankzij mijn zoon die vergeet de deur dicht te doen, onder haar aanval komen en hun leven niet erg glorieus beëindigen… Ik blijf jullie updates sturen! Bedankt voor het werk dat jullie elke dag doen!

Isabelle.

Qwerty

Ons kleine hartje Qwerty heeft zijn tweede verjaardag gevierd. Hij is onze vreugde! Hij geeft ons veel liefde thuis.

Isabelle.

Bagheera

Hallo,

Wij hebben Bagheera eind augustus geadopteerd. Alles gaat goed, Bagheera wordt vertroeteld en lijkt erg blij om bij ons te zijn. We vertroetelen hem zo veel mogelijk! Hier zijn een paar foto’s van onze geliefde kleine kat. We wensen jullie het allerbeste voor de toekomst.

Sylvie.

Shagui

Hallo,

Dit is Shagui, drie jaar geleden van jullie geadopteerd onder de naam Lucky. Hij doet het geweldig! Het allerbeste voor jullie.

Julie.

Loco

We zijn op zoek gegaan naar een vriendje voor onze Goku. We hebben hem Loco genoemd en ze hebben vanaf de eerste dag de hele dag samen gespeeld. Hij is het perfecte vriendje! Ze houden nu al van elkaar.

Nancy.

Balou

Hallo !

Wij hebben Balou in 2016 van jullie geadopteerd en hij is heel gelukkig met zijn twee vriendinnetjes. Bedankt voor al je harde werk,

Becca.

Balou

Hallo !

Wij hebben Balou in 2016 van jullie geadopteerd en hij is heel gelukkig met zijn twee vriendinnetjes. Bedankt voor al je harde werk,

Becca.

Yume, Sacha, Gustave, et Gaston

Hallo aan het hele team!

In deze moeilijke tijden zijn hier enkele foto’s van enkele van onze voormalige bewoners. Ze maken het allemaal heel goed en we willen jullie uit de grond van ons hart bedanken voor al het goede werk dat jullie elke dag doen. Ga zo door,

Viviane, Yume, Sacha, Gustave en Gaston.

Haïly

Hallo,

Hier is wat nieuws over Haïly, geadopteerd bij jullie in 2016. Ze maakt ons heel gelukkig. Ze is een lieve kat, heel knuffelig. Ze gedijt goed in het gezelschap van haar levensgezel, een 5-jarige kater en een Franse bulldog met wie ze veel speelt.

Ilias.

Izzy

Izzy… Deze kat is een waar genot sinds ik haar zag schuilen in de hoek van een mandje in jullie cattery. Sinds september 2012 gaat er geen dag voorbij zonder knuffels. Hij is er elke ochtend achter de slaapkamerdeur. Hij is al 15 jaar oud, niet meer helemaal bij z’n tandjes, maar een vriendelijkheid vol dankbaarheid waar ik nog steeds van in de wolken ben. In het asiel heette hij Tom. Hij vond “Izzy” meteen leuk. De simpele letter I en hij kwam aanrennen voor een knuffel. Ik fluit… en hij verschijnt meteen. Een leven zonder Izzy? Ik kan het me niet voorstellen…

Joëlle.

Fendi

Ik wilde jullie bedanken voor deze prachtige baby die sinds begin augustus bij ons is. Hij is echt met sprongen vooruit gegaan. Een kleine anekdote: de dag dat ik hem adopteerde, beet hij een van de medewerkers. Dus heb ik hem zelf uit zijn kennel gehaald. Wat een geweldige herinnering. Bedankt.

Melissa en Fendi.

Toby

We hebben Toby geadopteerd tijdens de opsluiting in april. Hij heeft zich heel goed aangepast. Heerlijke dag!

Sarah

Théo

Theo is zo goed als altijd en kan het geweldig goed vinden met zijn grote broer en zus uit het Veeweyde-Tournai asiel. Hij is erg knap geworden sinds ik hem geadopteerd heb, want hij werd gevonden en nooit opgeëist. Bedankt dat jullie zo goed voor hem gezorgd hebben en moedig hem aan in deze moeilijke tijden.

Chantal.

Sharon

Hallo !

Hier is een foto van Sharon, geadopteerd bij jullie op 28 januari 2018. Het gaat goed met haar en ze zit nog vol energie! Ik wens jou en het hele team veel sterkte in deze moeilijke tijd.

France.

Ikki

Hier is wat nieuws over Ikki, de cane corso die ik bij jullie geadopteerd heb. Het gaat heel goed met hem en hij is snel gewend aan zijn nieuwe leven.

Alex

Pépite

Hier zijn een paar foto’s van Pépite, die op 27 december bij jullie is geadopteerd! Zijn favoriete bezigheden zijn spelen, slapen en knuffelen! Hij is echt een plezier om in huis te hebben, vooral tijdens deze periode van opsluiting. En hij vindt het heerlijk om op de foto te gaan! Een echte aansteller. Pépite’s kleine eigenaardigheid: hij heeft een paar verstopplekjes waar hij graag onze opladers, riemen en sokken verstopt. Gelukkig ontdekten we zijn verstopplaatsen al snel.

Giorgia.

Vagabond

Dit is Vagabond, deze maand 3 jaar geleden geadopteerd uit het asiel van Anderlecht. Hij is de beste kat ter wereld!

Cindy.

Donald et Gabisou

Hallo allemaal,

Hier is wat nieuws over Donald en Gabisou. Zodra ze aankwamen, werden ze meteen geacclimatiseerd. Ze begonnen met een wandeling door de tuin. Gabisou had al snel zijn plekje gevonden, ging in zijn hoekje liggen en Donald begon meteen de tuin en het huis te verkennen. Ze zijn zo stil als een muis en doen het erg goed. Het zijn schatjes! Als we gaan wandelen zijn ze heel braaf, maar ze zijn nog steeds erg verlegen als we andere blaffende honden tegenkomen en ze zijn ook bang voor tractors… We wandelen voornamelijk over kleine zandpaden. Ze trekken niet meer en blijven dicht bij ons. Gabisou begrijpt “zit” al en Donald begint het te begrijpen. Donald accepteert snoepjes maar Gabisou nog niet.Bedankt aan het hele team.

Elodie.

Anatole

Anatole is aangekomen! Hij heeft kennis gemaakt met de vier honden en de paarden… Alles gaat goed en hij begint knuffels te zoeken.

Virginie.

Bella

Hier is onze mooie Bella. Ze is prachtig en heeft zich snel thuis gevoeld in haar nieuwe huis… Alles gaat goed. Ze is echt prachtig en nu al erg gehecht aan haar huis en familie. Ze vindt het heerlijk om vrij rond te lopen en het is geweldig om haar gelukkig te zien spelen met haar vriend, Onix…. s Nachts hoor je haar niet, ze ligt lekker in haar nieuwe mandje. Kortom, ze is super braaf en kan het geweldig vinden met onze reu. Ze houdt van wandelen en vooral van geaaid worden. Het is een ervaring waar we absoluut geen spijt van hebben.

Christelle en Johan.

Whiskey

Hallo,

Hier is wat nieuws over Chips, voorheen Whiskey, uit kennel 308, die ik in augustus 2019 van jullie heb geadopteerd. Hij doet het heel goed, is aangekomen en is heel knuffelig! Hij vervult ons met geluk! Hij is heel gehoorzaam en haalt bijna nooit kattenkwaad uit als hij alleen is. Hij heeft veel geleerd en is veel gegroeid, in het begin was hij defensief maar met veel liefde en geduld is dat nu verleden tijd.

Liat

Kira

Hallo,

Ik heb Kira in oktober 2019 geadopteerd. Mijn eerste en zeer gemiste Mouche, die in de jaren 80 bij jullie vandaan kwam, heeft bijna 17 jaar geleefd! Dus hier ga ik weer voor nog vele jaren. Heel veel geluk toegewenst. Bedankt voor mijn Kira, een echte vreugde.

Daniel

Patate

Hallo,

Konijnen zijn dieren die gezelschap nodig hebben. Het is dus nooit gemakkelijk, maar Patate het konijn heeft haar zielsverwant gevonden in Yuko – ons wit/zwarte ramkonijn. Het is goed voor ze om twee konijnen tegelijk te hebben, en we lachen ook heel wat af als we ze achter elkaar aan zien rennen, elkaar zien wassen of achter de katten aan zien rennen. Aan de andere kant knagen konijnen wel… ze zijn nooit veilig voor kattenkwaad!

Isabelle

Flocon

Hallo,

Met geduld en liefde worden zelfs de meest temperamentvolle dieren uiteindelijk een bal van liefde. Hier zijn een paar foto’s van Flocon in de sneeuw. Ze vormt een hecht koppel met Pikachu. Ze maakt ons erg lachen als ze gromt of op haar achterpoten gaat staan om aandacht te krijgen… of om te eten, jij kleine smulpaap 😉 !

Isabelle

Maximus

Hallo, hier zien jullie Maximus in topvorm! Het gaat heel goed met hem. Bedankt iedereen!
Ik wens jullie een fijne dag!
Christophe

Lou

Na jullie bezoek, stuur ik enkele foto’s van mijn kleine Lou. Ik heb er zoveel leuke dat ik moeilijk kan kiezen. Doe zo verder.
Jenny.

Winky

Hallo, wanneer jullie op huisbezoek waren, hadden we jullie een foto van Winky beloofd! Hier is er eentje uit de kerstsfeer! Is hij niet schattig?
Sophie.

Maya

Hallo! Ik ben Ana-Maria, de jongedame die Maya adopteerde. Ik laat jullie graag weten hoe het nu na de adoptie gaat. Alles gaat heel goed. We hebben langzaam kennis met elkaar gemaakt en nu zijn we eigenlijk onafscheidelijk. We zijn erg aan mekaar gehecht. We zijn ondertussen ook naar Evere verhuisd.
Ana-Maria.

Hercules

Hallo,
Hier is wat nieuws over Hercules! Het gaat heel goed met hem. Hij groeit goed en snel. Elke dag brengt hij door met zijn  speelkameraadje. Hij doet heel graag een dutje. Ook tegen kattenbrokken zegt Hercules geen neen. Hij ontdekt elke dag nieuwe plekjes en is een echte knuffelbeer.
Tot snel met meer nieuws en nieuwe avonturen.
Virginie.

Rocky

Hallo,
Hier zijn enkele foto’s van onze liefste hond, Rocky. Is hij niet de knapste?
Fijne dag nog.
Romano.

Tarzan

Goeiedag! Hier is wat nieuws van Tarzan. We zijn heel blij met hem. Hij is zo schattig. We weten gewoon dat we de juiste keuze gemaakt hebben. Hij heeft al vele vriendjes hier in de wijk. Ook met de vier honden en katten van mijn zoon op het platteland komt hij goed overeen! Hij is de hond die wij nodig hadden. Het is een rustige hond die houdt van knuffelen. Hij houdt er wel niet van om alleen te blijven. Hij wil het liefst van al altijd bij ons zijn. Hij raakt in paniek, dus zorgen we ervoor dat hij niet alleen is.
Nogmaals bedankt.
Suzanne.

Meena

Hallo! In februari 2022 adopteerde ik een kat in jullie asiel in Anderlecht. Ik contacteer jullie even opnieuw om te melden dat ik naar Nederland, Den Haag, ben verhuisd. Alles gaat goed met Meena, ondanks haar chronische tandproblemen.
Ik voeg ook enkele foto’s toe van Meena in haar nieuwe woonst.
Amaury.

Loka

Op 8 augustus adopteerde ik één van jullie pups, een kruising Duitse en Mechelse herder. Dit is Loka en ik wou jullie graag enkele foto’s sturen om te tonen hoe groot ze ondertussen is geworden!
Alles gaat goed thuis. Ze wordt hier enorm verwend, door mezelf en mijn entourage.
Fijne dag,
Audrey

Hugo

Hallo! Hier is wat nieuws van de kleine Hugo, vroegere naam was Bingo. Ondertussen maakt hij al gedurende 1 jaar zijn baasje, Christine, heel gelukkig! Hugo is nog altijd even geweldig! Dank jullie wel voor deze mooie adoptie!
Bea, buurvrouw en meter van Hugo.

Savannah

Hier zijn enkele foto’s van onze fantastische Savannah en haar vriendje, Billie, tijdens hun speelmoment in Dilbeek. Dank jullie wel voor alles.
Twiggy.

Trio

Hallo,
Hier is wat nieuws van Trio! Hij heeft zich goed aangepast aan ons gezin, hij is zindelijk en eet goed! Hij speelt in de tuin, we spelen samen en ik probeer ook altijd te werken op het oogcontact. We gaan ook wandelen op straat. Hij draagt dan een harnas. Trio wandelt mooi naast mij zonder te trekken. Wanneer we andere honden tegenkomen, toon ik hem zijn speeltje waarna hij rustig wordt. Ik ga ook contact opnemen met een gedragstherapeut zodat Trio echt kan genieten van onze uitjes. Mijn dierenarts is ook al langs geweest voor een check-up. We maken nog een afspraak om hem te wegen. Zo weten we welke hoeveelheid hondenbrokken we mogen geven.
Ik hoop van ganser harte dat hij zo verder kan evolueren. Hij gedraagt zich voorbeeldig met volwassenen en kinderen! Het is een schatje!
Marie

Charly

Dit is Charly. We adopteerden hem op 7 januari 2021 bij Veeweyde Anderlecht. Hij was toen net 1 jaar en klein voor zijn leeftijd. Nu is hij bijna 3 jaar en weegt 7 kg. Het is een geweldige en superlieve kat. Hij geeft kusjes aan iedereen die bij ons over de vloer komt, ook aan de dierenarts. Mijn dochter en ikzelf zien Charly heel graag! Hij heeft ons uitgekozen en bij ons wordt hij als een koning behandeld. We zijn heel gelukkig met hem. Hij is uniek. We zijn Veeweyde ook heel dankbaar.
Familie Vleminckx/Lenssens.

Qwerty

Hier is wat nieuws van onze kleine Qwerty die we anderhalf jaar geleden bij jullie adopteerden. Hij is de koning van ons gezin! Hij maakt ons gelukkig en geeft ons veel liefde. Qwerty brengt vreugde in ons huis. Wat is hij ook een knapperd. Hij vervult ons hart elke dag met vreugde. Onze kleine Qwerty wordt binnenkort 7 jaar. Het is mijn eigen kleine wondertje.
Isabelle.

Atlas

Hallo iedereen! Ik ben het, Atlas! Ik vond vorig jaar in november mijn nieuw gezin. Ik ben dan ook de gelukkigste hond ter wereld, dat zien jullie wel op de foto’s. Ik vind het hier zo leuk. En dit is alle dagen zo, behalve als ik eens deugenieterij uitsteek! Ik ben wel heel braaf.
Nathalie.

Victor

Victor, Floriane en Robin wensen jullie vrolijk kerstmis en een gelukkig nieuwjaar!
Victor is energiek, liefdevol en vrolijk!
We zijn dan ook heel blij met hem!
Robin, Floriane en Victor.