Net als Gipsy en Gamin die nu in onze dierenasiel in Doornik zitten, zijn Bosco en Nala bij onze dierenasiel in Turnhout gekomen!

Ze wennen aan het team en aan hun nieuwe omgeving. Het bos achter het asiel is al hun favoriete plek geworden om te wandelen !

Veeweyde Turnhout geeft ons al een beschrijving van deze twee honden :

Op 24 februari 2023 kwamen er twee knappe honden van Veeweyde Anderlecht richting ons asiel te Turnhout. Beide honden hebben even alles verkend, maar voelden zich al snel erg thuis.

Bosco, een kruising boxer reu, is een échte charmeur. Hij veroverde in een oogwenk alle harten van onze medewerkers, en is een schat van een knuffelaar. Hij is al een paar maal mee op wandeling gegaan met onze vaste wandelaarster, Anne. Hij trekt nog aan de riem, maar wij gaan er mee aan de slag, zodat we hem op een positieve manier mooi aan de lijn leren wandelen. Verder vindt hij het ontzettend fijn in het bos en geniet dan van de rust. Bosco is ontzettend intelligent, en heeft snel door wat je van hem verwacht. Zijn omgang met andere honden wisselt van hond tot hond, maar over het algemeen gaat het best goed. Enkel niet-gecastreerde reuen beziet hij een beetje als concurrentie. We denken dat hij snel een gouden mandje zal vinden, waar hij zijn oude dag mag slijten. Een thuis waar hij vertroeteld zal worden. Hij is zindelijk, en bijt niets stuk. Een ideale gezinshond.

🐶

Nala, een stafford teefje, is in haar vorige leven vermoedelijk een konijn geweest. Ze kan zonder enige moeite enkele meters hoog springen. Ze heeft een onzekerder karakter als Bosco, maar is wel even lief naar mensen. Onbekende zaken vindt ze spannend en bekijkt ze graag vanop een afstand. Mannen vindt ze bijvoorbeeld iets enger als vrouwen, maar gelukkig zijn we grotendeels een vrouwenteam. Hierdoor voelt ze zich al snel op haar gemak. Eens je haar vertrouwen als man gewonnen hebt, is dit ook voor het leven. Haar omgang met andere dieren is niet zo goed. We merken dat dit komt door haar onzekerheid, zelfs haar eigen spiegelbeeld wordt beantwoord met gegrom en geblaf. Hier gaan we aan werken via Behavior Adjustment Training. Een gedragstherapiemethode waar de hond geleidelijk blootgesteld wordt aan datgene wat ze eng vindt, zonder dat er stress wordt opgebouwd. Deze training wordt gegeven door Pieter van Dogs and Dreams en zal stelselmatig worden opgebouwd. Nala is een compact duracel-konijntje met eindeloze energie, hierdoor gaan we voor haar verplichte rustmomenten inplannen. Ze is makkelijk trainbaar, en bij de juiste persoon zal ze een fantastische aanvulling van het gezin zijn. We gaan voor haar op zoek naar een thuis die haar voldoende mentale en fysieke uitdaging kunnen geven. Ondanks haar kleine problematieken zien we enorm veel potentieel in Nala. Ze is qua inborst heel zachtaardig en bedoelt het ontzettend goed. Ze heeft nooit geleerd hoe zij met bepaalde zaken moet omgaan, maar hier gaan wij haar in begeleiden op de juiste manier. Ook voor Nala hopen we snel een gouden mandje te vinden.

Morgane Van Ravenstijn, van Veeweyde Turnhout

Ter herinnering: deze geleidelijke overplaatsingen vinden plaats in het kader van onze renovatiewerkzaamheden die in maart van start gaan.

De eerste fase is de renovatie van een van onze “hondenvleugels” en daarna, de bouw van een gloednieuwe “honden”vleugel”.

De eerste fase van dit grote project zal naar verwachting enkele maanden duren en zal ertoe leiden dat we de opnames van nieuwe honden met een kwart verminderen.

Maar zoals we al hebben aangekondigd, blijft ons asiel operationeel zoals het is voor katten, knaagdieren, schapen en geiten en kippen!

U kunt ons helpen om dit project uit te voeren op de rekening BE70 0682 0258 4325 met als mededeling: “Bouw Veeweyde”

🙏

Bedankt voor uw steun en uw trouw!

Team Veeweyde