De coronacrisis en de lockdown hebben tal van Brusselaars verleid tot de aankoop van een huisdier. Maar, met de heropleving van het publieke leven verdwijnt bij heel wat mensen ook de liefde voor de hond of kat.

“Vooral sinds mei zien we dat de aanvragen toenemen. We krijgen nu elke dag gemiddeld zo’n tien telefoontjes, terwijl dat in mei nog maar de helft was. Vaak gaat het om mensen die beseffen dat ze geen tijd of zin meer hebben om voor het dier te zorgen. Onze vrees wordt daarmee werkelijkheid. Bij heel wat mensen was de aanschaf van een huisdier tijdens de lockdown dus geen weloverwogen beslissing. Al zijn het soms ook financiële problemen die ervoor zorgen dat een dier niet langer bij zijn baasje kan blijven.

Het artikel van Bruzz : Veeweyde ziet met stijging asielaanvragen vrees werkelijkheid worden | BRUZZ