Arcko achtervolgde een vogel en ging deze achterna waardoor hij zich op één van de bevroren vijvers van Neerpede waagde. Het ijs brak echter onder zijn gewicht. Foto’s en een verslag van zijn redding werden verspreid via de media.
Arcko, een schattige Akita Inu van twee jaar oud werd aan ons asiel toevertrouwd. We vingen hem op, zodat hij kon opwarmen en de nodige verzorging krijgen in afwachting van een hereniging met zijn baasje.

« De hond achtervolgde een vogel  toen het ijs bezweek onder zijn gewicht. Het dier werd met lichte onderkoelingsverschijnselen op het droge gebracht en daarna overgebracht naar Veeweyde waar het de nodige zorgen kreeg » aldus Walter Derieuw, woordvoerder bij de Brusselse brandweer.

De eigenaar van het twee jaar oude dier was niet ter plaatse. Een ploeg van duikers, de MUG en een ambulance waren aanwezig om in geval van nood in te grijpen.

De gegevens op de elektronische chip van Arcko waren niet up-to-date waardoor er wat tijd over ging voor we het baasje konden opsporen. Ook de brandweerlui waren ongerust en contacteerden ons voor meer nieuws. De dag erna hadden we succes. Het baasje van Arcko kwam hem op vrijdag 12 februari ophalen, een blij weerzien na het hachelijke avontuur!Arcko is weer thuis.