Er verblijven in ons asiel honden die al maanden, ja zelfs jaren hopen op een nieuw leven. Ondanks onze oproepen op de sociale media, de pers die een artikel aan hen wijdde, onze medewerkers die ze in contact brachten met bezoekers aan ons asiel, leken ze door het grote publiek nooit opgemerkt te worden. Ze zijn inderdaad misschien groot, vaak onhandig, en soms zelfs onvoorspelbaar en hebben dus een baasje nodig dat hen heropvoedt en zeer geduldig is. Het is niet gemakkelijk om de geschikte kandidaat te vinden die bereid is dit avontuur aan te gaan.

In afwachting van hun grote dag, is Veeweyde hun thuis geworden en de dierenverzorgers hun familie die hun geven waar ze zo naar snakken: liefde, warmte en troost.

Sommige dieren passen zich aan en lijken gelukkig in deze omgeving die ze ondertussen zeer goed kennen. Ze kennen hun verzorgers, de omkadering, de uurregeling en de gewoontes en die stellen hen gerust. Maar andere bewoners hebben het moeilijk, kunnen zich niet aanpassen. Hun verleden, hun pech blijven hen achtervolgen. Onze wandelaars en verzorgers die ze uitlaten op de weide, opvoeden, socialiseren en met hen spelen, zijn essentieel voor hun evenwicht en voor de levenskwaliteit die ze verdienen, want een asiel is geen echte thuis. De interactie met deze dieren is zo belangrijk om ze ook momenten van geluk te bezorgen en om ze te doen openbloeien aan de zijde van hun nieuwe baasje.
Maar er komt geen einde aan hun verblijf in het asiel en dat breekt ons hart. Meer dan ooit willen we voor hen een familie vinden waar ze nooit meer weg moeten en waar ze het enige vinden wat ze écht nodig hebben: liefde.

Ons credo? Een weldoordachte en verantwoorde adoptie Deze honden die soms één, twee, drie jaar in het asiel verblijven, zullen ook tijd nodig hebben om te wennen aan een nieuw gezin. Door hun verleden, hun karakter en het totale gebrek aan een kader waar ze onder leden vóór wij ze opvingen, moeten wij voor hen een ervaren baasje zoeken die de tijd en de energie heeft om ze te heropvoeden en er gelukkige en evenwichtige honden van te maken.

https://www.flair.be/…/8-chiens-refuge-cherchent-maitre/

Hebt u vragen of wil u meer weten over het karakter van deze honden, dan kan u terecht bij onze adoptiedienst op het nummer 02/527.10.50.