Zij die ons asiel kennen, weten dat onze belangrijkste missie is om de dieren op te vangen wanneer nodig en een goede thuis voor hen te vinden. 

Alle honden en katten die we opvangen, hebben uiteraard elk hun eigen verhaal en verleden. 

  • Er zijn dieren door hun vorige eigenaar bij ons worden gebracht omwille van verscheidene redenen.
  • Er zijn de verloren dieren die gevonden worden. Deze zijn soms zelf ontsnapt of werden achtergelaten. Van deze dieren kennen we het verhaal niet, het verleden niet en ook het karakter niet. We vangen hen ook op, verzorgen hen en proberen hun baasje op te sporen.  Wanneer deze laatste niet wordt teruggevonden, worden de dieren ter adoptie aangeboden na 15 dagen, zoals voorzien in de wet.
  • Tenslotte zijn er ook de moeilijkere situaties :  de honden en katten die slachtoffer zijn van inbeslagnames, die door de politie worden weggehaald bij hun baasje en die we ook opvangen in afwachting dat de procedure wordt afgerond. In de loop van deze procedure staat justitie in de meeste gevallen niet toe dat het baasje het dier opnieuw bij zich neemt. Daardoor kunnen we adoptanten zoeken met uiteraard het welzijn van het dier als absolute prioriteit.

    Dit wordt uiteraard allemaal in overleg bestudeerd en geanalyseerd met de autoriteiten.

 Wanneer het dier niet terug aan de oorspronkelijke eigenaar wordt toevertrouwd, heeft dit te maken met de ernst van de feiten. Het dier staat onder onze bescherming. 

Omwille van al deze redenen kan onze adoptiedienst zich het recht voorbehouden om de adoptie van een dier te weigeren, ongeacht de reden dat het dier in ons asiel verblijft. Onze mensen beschikken dan ook over de nodige ervaring en expertise. 

Hartelijk dank voor jullie broodnodige steun.

Het team van Veeweyde-Brussel