Ons Brusselse dierenasiel opent zijn deuren tijdens het weekend van 7 en 8 december onder het teken van wel doordachte adoptie.

Inderdaad, we willen dit jaar de focus leggen op de overwegingsperiode die de adoptie zou moeten vooraf gaan en dit voor hond, kat of zelf een konijn. Je engageren voor het welzijn van een dier brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. Het vraagt tijd en energie en vooral geduld. Het is dus geen keuze die je zomaar maakt.
De impulsieve aankoop in allerhande dierenwinkels toont zijn sporen, we zijn dan ook heel goed geplaatst om dit te weten: hoeveel ongelukkigen worden er niet achtergelaten omdat ze plots te groot zijn geworden ? Omdat ze plots teveel plaats innemen ? Of omdat ze plots niet meer gezien werden als die dikke vriend maar als een teveel aan werk ?

Tijdens ons Dierenkerst weekend geven we u de gelegenheid om u te verdiepen in uw keuze en dit samen met ons adoptieteam en onze dierenartsen of zelf met Simon Gauthier, onze dierengedragsmentalist die uitzonderlijk aanwezig zal zijn op zaterdagnamiddag van 12 tot 14u om uw vragen te beantwoorden.
Uiteraard zal u aangemoedigd worden om contact te leggen met de dieren. U wordt vriendelijk uitgenodigd om de talrijke honden en katten te gaan bezoeken die een nieuw mandje zoeken. Op die manier een stabiele toekomst opbouwen voor onze dieren is het enige wat wij op het eind van de dag naar streven.

Op het programma :

  • Donnaties in alle vormen, voedsel, speelgoedjes, materiaal, dekens, voor onze achtergelaten dieren.
  • Ontdek « La Boutique du Marais » en z’n design objecten– de verkopen hiervan gaan rechtstreeks naar de Le Marais !
  • Onze peter/meterstand : Wordt voor Kerst peter of meter van één van de paarden bij ‘Le Marais’ in Coutisse.
  • Gepersonaliseerd advies door onze dierengedragsmentalist op zaterdag tussen 12 en 14u.
  • U kan genieten van kleine snacks te plaatse, er is tevens een snoepjesstand en u kan leuke dierenverrassingen kopen.

Wij verwachten u talrijk op zaterdag 7 of zondag 8 december van 10 tot 17u !