Zoals jullie weten, posten wij regelmatig foto’s van verloren/gevonden dieren die wij onderbrengen in ons asiel in afwachting dat hun baasje teruggevonden wordt. Wanneer het dier niet gechipt is, wat jammer genoeg nog te vaak het geval is, zetten onze teams alles op alles om de baasjes op te sporen met alle middelen waarover ze beschikken.  Zoals echte detectives eigenlijk.  

Een belangrijk onderdeel bij deze zoektochten zijn de publicaties op Facebook die worden gedeeld en doorgegeven op het hele internet en op sites van verloren dieren.

Deze foto’s worden door 30 000 mensen bekeken waardoor we namen en aanwijzingen vinden en op die manier ons werk kunnen doen. We krijgen echter ook tientallen aanvragen voor adopties binen via mail, telefoon of commentaren via Facebook. Dit gebeurt vooral bij rashonden, zoals chihuahua’s, Franse buldogs, cockers en alle andere duurdere rassen … Onze teams worden letterlijk bestormd met aanvragen.

We willen dan ook nog eens uitdrukkelijk meedelen dat gevonden dieren niet ter adoptie zijn. De wet gebiedt ons om hen gedurende 15 dagen vanaf hun aankomst bij ons te houden zodat de baasjes de tijd hebben om hen te komen halen. Ze komen ter adoptie vanaf de 16e dag en enkel als niemand hen opeist. We aanvaarden wel één optie per gevonden hond, dit betekent dat deze kan gereserveerd worden, maar enkel door één potentiële adoptant, die ter plaatse is geweest en die een dossier heeft opgestart, die het dier heeft ontmoet met onze verzorgers en dierenartsen. Deze heeft voorrang om het dier te adopteren vanaf de 16e dag.

Bedankt voor jullie begrip !