Een voorbeeldige daad ! Na haar bezoek aan ons Brussels dierenasiel eerder deze week, heeft Victoria Austraet, Brussels parlementslid van de partij Dieranimal, beslist om ons te helpen door ons 10% van haar parlementaire vergoeding te storten en dit gedurende 4 maanden! Op die manier zal zij meerdere sanctuaria en dierenasielen van haar keuze helpen tijdens de volledige duur van het mandaat.

Hoewel wij het grootste dierenasiel zijn van de regio en iedere dag verloren en achtergelaten dieren van de hoofdstad en zijn periferie opvangen, verzorgen en onderdak verlenen, ontvangen wij GEEN ENKELE subsidie van het Brusselse gewest.

Deze beslissing van het parlementslid van Dieranimal om de dierenasielen te helpen « door hen in het licht te stellen en te ondersteunen » door hen een deel van haar loon te storten, biedt weerklank aan de moeilijke financiële situatie waarmee talrijke dierenasielen, waaronder het onze,  geconfronteerd worden en we danken haar hiervoor.

De eerste twee dierenasielen die Victoria Austraet zal ondersteunen zijn het onze en Help Animals : op haar Facebook pagina schrijft ze « Deze twee dierenasielen zijn instellingen die deel uitmaken van het Brusselse landschap en die zich onder andere toeleggen op de verzorging van achtergelaten dieren, wat van essentieel belang is ». « Ik was zeer blij om te kunnen vaststellen dat deze dierenasielen zeer goed beheerd werden, dat het personeel welwillend was, dat de kooien proper waren en dat er een zeer goede administratie was van de hondenpopulatie (de kleine honden worden gescheiden van de grote honden en worden op regelmatige basis buitengelaten). »

Het parlementslid eindigt haar getuigenis door te vermelden dat deze stortingen « haar eigen beslissing zijn ». Inderdaad, we zijn in geen geval verbonden met om het even welke politieke partij.