Stand van zaken in verband met de voorzorgsmaatregelen en toegelaten gedrag ⚠️ Brussel Leefmilieu.

➡️ Nadat de Nationale Veiligheidsraad nog meer beperkende maatregelen heeft opgelegd, stellen veel eigenaars van gezelschapsdieren zich vragen.

✅ Kan mijn dier COVID-19 op mij overdragen?
Ter herinnering: er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat de mens COVID-19 kan overdragen op dieren en omgekeerd. Bij wijze van preventie moet contact tussen mond en neus vermeden worden.

✅ Mag ik nog gaan wandelen met mijn dier?
Het is toegelaten om huisdieren uit te laten. Ga niet meer dan noodzakelijk wandelen met uw dier en blijf in de buurt van uw woning. Uit voorzorg wordt aangeraden om na elke wandeling de zoolkussens van uw dier met een mild reinigingsmiddel schoon te maken.

✅ Waar kan ik voeding kopen voor mijn dier?
De winkels waar dierenvoeding verkocht wordt, blijven open.

✅ Wat moet ik doen als ik een dierenarts nodig heb?
Indien nodig en om dringende redenen kan u steeds naar de dierenarts gaan. De verantwoordelijke van het desbetreffende dier moet wel vooraf telefonisch contact opnemen met de dierenarts.

De Union Professionnelle Vétérinaire (UPV) heeft samen met professor Etienne THIRY, een expert in veterinaire virologie aan de Universiteit van Luik, een artikel gepubliceerd over de voorzorgsmaatregelen die in acht moeten worden genomen. U vindt het artikel hier (in het Frans): https://upv.be/…/coronavirus-et-animaux-domestiques-les-f…/…