Tijdens deze periode van achterlatingen, vangen wij niet allen katten en honden op. We staan machteloos tegenover de voortdurende achterlatingen van konijnen, hamsters en cavia’s die naar het dierenasiel worden gebracht door hun eigenaars of gewoonweg loslopend gevonden worden in de stad en gered worden door onze diensten. In juli hebben we 18 konijnen, 15 cavia’s en 10 hamsters opgevangen, wat overeenstemt met 2 achterlatingen per werkdag, hetzij twee keer meer dan tijdens de rest van het jaar. Dit is enorm. Het enige wat we kunnen doen aan dit tempo, is aan de alarmbel trekken en sensibiliseren voor de aankopen in winkels. 

Inderdaad, het is spijtig genoeg veel te gemakkelijk om dieren in dierenwinkels te kopen tegen een lage prijs en het is eveneens veel te gemakkelijk om hen achter te laten eens er geen interesse meer is, meestal een paar maanden na de aankoop.