Rustplaats voor kleine dieren in Rosières

Huisdieren leven jammer genoeg niet zo lang als wij. Katten worden soms wel twintig jaar oud, maar honden worden bijv. gemiddeld maar vijftien.

Als u op een dag onvermijdelijk afscheid moet nemen van uw kleine huisvriend, hebt u verschillende keuzes:

  • U kunt uw huisdier bij uw dierenarts laten, die dan een bedrijf zal inschakelen dat gespecialiseerd is in de crematie van dieren.
  • Als uw huisdier thuis is gestorven, kunt u zelf uw dierenarts of een gespecialiseerd bedrijf vragen om het op te halen.
  • U kunt ervoor kiezen om uw huisdier samen met andere dieren te laten cremeren, of individueel. Bij een individuele crematie kunt u vragen om de as van uw hond of kat in een urne te bewaren.
  • U mag uw huisdier echter nooit begraven in uw tuin. Dat is nl. wettelijk verboden om redenen van volksgezondheid en bodemverontreiniging.
  • Wilt u uw dier toch graag laten begraven i.p.v. cremeren? Dan kunt u het een laatste rustplaats geven op onze begraafplaats voor kleine dieren in Rosières.

De begraafplaats van Rosières werd door Veeweyde plechtig in gebruik genomen in 1977. Het twee hectare grote terrein is een waar groen paradijs waar al meer dan 2.000 honden en katten hun laatste rustplaats hebben gevonden.

In Rosières wordt ieder dier begraven zoals zijn baasje dat wil. De eigenaar mag daar uiteraard bij aanwezig zijn. De kleine plechtigheid vindt altijd plaats op woensdag.

De prijs hangt af van de grootte van de kist, de keuze van de tekst en de grafsteen. Gemiddeld moet u rekenen op zo’n 450 euro. De concessie is in principe onbeperkt, maar u kunt altijd besluiten om geen gebruik meer te maken van onze diensten. De jaarlijkse kosten bedragen 42 euro.

Veeweyde biedt personen met beperkte mobiliteit de mogelijkheid om de begraafplaats met de auto op te rijden.

Wilt u graag meer weten? Bel ons vrijblijvend op het nr. 02 527 10 50 of stuur een e-mail naar info@veeweyde.be