Hoe worden nieuwkomertjes bij Veeweyde opgevangen?

Ons opvangcentrum in Brussel heeft een maximale capaciteit

Zowel gevonden als afgestane dieren worden opgevangen en verzorgd. Daarna zoeken we voor hen een nieuwe thuis.

Wilt u ons een dier toevertrouwen?

 • Gevonden honden of katten
  Hebt u ergens een kat gevonden en hebt u het diertje kunnen meenemen? Hebt u u als ware dierenliefhebber ontfermd over een hond die op een parking leek te zijn achtergelaten? Het is uiteraard fantastisch dat u een hart voor dieren hebt, maar denk eraan dat het bij wet verboden is om een gevonden dier langer dan vier dagen bij u te houden. U kunt de stumpertjes daarom altijd naar ons brengen. Veeweyde is geopend van maandag tot zaterdag, telkens van 8.30 tot 20 uur. Wij geven de dieren dan de nodige verzorging en gaan actief op zoek naar hun baasjes. Maak u vooral geen zorgen: wij beschikken over de nodige uitrusting om een eventuele chip te lezen en de gegevens van de eigenaars te achterhalen. Als de dieren niet gechipt noch getatoeëerd zijn of als de gegevens van de chip niet correct blijken, doet ons opvangteam er alles aan om toch een spoor te vinden.
  Onze inzet wordt regelmatig beloond door ontroerende herenigingen tussen verloren gewaande dieren en hun baasjes!
  U kunt ons ook bellen op het nr. 02 527 10 50 als u op de openbare weg een dier hebt gevonden dat verloren lijkt te zijn gelopen. We bekijken dan samen met u wat er aan de hand kan zijn en sturen indien nodig een van onze bestelwagens ter plaatse om het dier mee te nemen en op zoek te gaan naar zijn eigenaars.
  Opgelet: wij komen niet langs als het gaat om katten die vrij buiten leven.Wij rekenen nooit kosten aan om een dier op te vangen, of we ons daarvoor moeten verplaatsen of niet.

 

 • Uw eigen dier
  Wie zijn eigen huisdier aan ons wil toevertrouwen, kan daar heel uiteenlopende redenen voor hebben. Vertrek naar het buitenland, verhuizing, overlijden of een ziekenhuisopname: soms rest alleen nog de mogelijkheid om de hond of kat aan ons af te staan. Anderen daarentegen hebben minder scrupules en laten hun dier bij ons achter omdat het wegloopt, niet zindelijk is, spullen vernielt of gewoon omdat het hen te veel tijd of ruimte kost. Het gaat om mensen die een dier in huis hebben gehaald zonder er vooraf goed over na te denken en die het nooit als een volwaardig lid van het gezin hebben beschouwd.