Als u overweegt een hond te adopteren, is het idee van een lieve kleine puppy die u ziet opgroeien en samen met u oud worden, erg aantrekkelijk. Er zijn echter ook veel oudere honden die wachten op adoptie en u kunt hun een laatste kans geven om hun beste kwaliteiten te laten zien. De SRPA Veeweyde in Brussel wil een paar clichés voor u ontkrachten.

Een hoog verlatingspercentage

Oudere honden zijn vaak slachtoffer van slechte publiciteit, ze worden vaak achtergelaten om futiele en ook ongegronde redenen. “Gedragsproblemen”, “Ze kunnen niks leren”, “Ze kunnen niet aan een nieuw gezin wennen” zijn slechts enkele van de redenen die voor het achterlaten worden gegeven. Oudere honden zijn echter vaak juist goed opgevoed, schoon en willen, zoals alle huisdieren, de rest van hun leven doorbrengen bij een liefhebbend en gelukkig gezin.

Een schone, opgevoede, kalme en rustige hond

In de meeste gevallen heeft een oudere hond zich de regels van zindelijkheid en gedrag al eigen gemaakt, wat betekent dat hij een aangename nieuwe metgezel zal zijn. Oudere honden zijn rustiger dan puppy’s en meer beheerst. Ze brengen rust in uw huis en houden toch een levendig en speels karakter.

Een gered dier is heel dankbaar

Omdat dieren er zich bewust van zijn dat we goed voor ze zijn en dat we ze gered hebben, zijn zij vaak oneindig dankbaar en tonen zij ons dit dagelijks door ons hun liefde en vriendelijkheid terug te geven. Deze tweede kans is voor hen een kans om hun waarde te bewijzen, om deel uit te maken van een echt gezin en om gered te zijn. Oudere honden zijn inderdaad de eerste slachtoffers van euthanasie in een asiel en een vroegtijdig einde voorkomen is nog een goede reden om ze te adopteren! Wilt u meer weten voordat u een oudere hond adopteert? Neem nu contact met ons op.